Advertisement

Nick Cave & The Bad Seeds maakt eerste festivals van 2018 bekend

nick cave

De eerste festivals voor Nick Cave & The Bad Seeds zijn bevestigd! Zowel Bergenfest als Ejekt Festival maken de komst van de band achter Nick Cave bekend. 

De organisatie van Ejekt Festival maakte gisteren bekend dat zij voor haar dertiende editie Nick Cave and the Bad Seeds op de kop tikt. Op zaterdag 23 juni zal de band optreden op het Plateia Nerou, tien kilometer ten zuidwesten van Athene. Vandaag prikt ook het Noorse Bergenfest Nick Cave en zijn Bad Seeds voor hun festival op woensdag 13 juni. Hiermee worden de verwachtingen van een geanticipeerde festivaltournee waargemaakt.

Eerder lieten ze al weten dat ze in 2018 opnieuw naar Nederland zouden komen.

Nick Cave & The Bad Seeds

In 1983 richt de Australische zanger en pianist Nick Cave samen met Mick Harvey en Blixa Bargeld de band Nick Cave & The Bad Seeds op. Door de jaren heen wijzigt de bezetting van de band geregeld, waarbij Nick Cave steeds als stabiele factor overblijft. Inmiddels heeft de band 16 studioalbums uitgebracht. Het meest recente album Skeleton Tree uit 2016 werd lovend ontvangen door fans en critici en zal ongetwijfeld deze zomer ook deels te horen zijn op de festivals waar de band speelt.

Ejekt Festival

Ejekt Festival zet sinds 2005 jaarlijks Athene en omgeving op zijn kop met hun eclectische mix van alternatieve en electronische muziek. Ejekt Festival staat bekend als één van dé headline festivals van Griekenland, maar op het affiche worden internationale headliners met opkomende talenten afgewisseld. In voorgaande jaren kregen Chemical Brothers, Moby, Dave Clarke en The Killers de eer om het dak eraf te spelen voor meer dan 55.000 bezoekers. Er is tot nu toe nog geen nieuws over de rest van het affiche, maar de officiële website laat ons weten dat het niet lang meer op zich laat wachten. Kaarten voor Ejekt Festival zijn te koop op de website van het festival.

Bergenfest

In het westen van Noorwegen, omringd door de pittoreske omgeving van de Bergenhus vesting, vindt van 12-16 juni de 24e editie van het festival Bergenfest plaats. In het hart van de stad Bergen kun je genieten van vijf dagen muziek in een breed scala aan genres. Het is hier niet vreemd dat rock, hip hop, elektronische beats en wereldmuziek achter elkaar de revue passeren. Kaarten voor Bergenfest zijn vanaf morgen 10:00 uur te koop via hun officiële website.

Wil jij meespeculeren over op welke festivals wij ze gaan zien? Neem dan een kijkje op ons forum!

Bergenfest Logo

Bergenfest 2024

Locatie
Noorwegen
Bergen (NO), Noorwegen
Datum 12-15 juni 2024
Line-up
Stormzy
James Arthur
Tickets Kopen