Ozzy Osbourne bevestigd voor alle edities Download 2018

Black Sabbath Ozzy Osbourne
Foto: Rudy de Doncker

Het tourprogramma van Ozzy Osbourne aankomende festivalzomer is bomvol! Eerder werd bekend dat hij volgend jaar op Graspop Metal Meeting en Impact Festival speelt. Nu is ook bekend gemaakt dat de ex-Black Sabbath zanger in 2018 op Download, Copenhell en Tons of Rock staat.

Download Festival is van oorsprong een Engels festival. In 2017 was er voor het eerst een Spaanse editie van het festival in Madrid en ook een Franse editie zal aankomend jaar voor de derde keer plaatsvinden. Ben jij een twijfelaar en weet je niet welke editie je mee wilt pakken? Don’t worry, want Ozzy komt naar alle edities!

Al eerder werd bekendgemaakt dat we snel de eerste namen van Download konden verwachten. Nu is het dan eindelijk zo ver. De organisatie van Download maakt de eerste headliner bekend via Facebook.

Ozzy Osbourne

Black Sabbath Ozzy Osbourne
Foto: Rudy de Doncker

Ex-Black Sabbath zanger Ozzy Osbourne behoort tot één van de meest invloedrijke personen in de rockwereld. De zanger van het onlangs gestopte Black Sabbath is nog lang niet uitgezongen en gaat volgend jaar wederom op tournee. In 2016 stond Ozzy met de afscheidstournee van Black Sabbath op onder andere Graspop, Hellfest en Rock am Ring. De zogenoemde ‘Prince of Darkness’ is inmiddels 68 jaar oud en heeft ondanks het einde van de Britse metalband nog altijd niet alles van de wereld gezien.

Download 2018

Download 2018 vindt plaats van 8 tot en met 10 juni in Donington Park, Engeland. Vorig jaar waren onder andere System of a Down, Biffy Clyro en Aerosmith de headliners van het festival. In 2017 was er voor het eerst ook een Spaanse variant van Download. De Franse versie van het festival beleefde dit jaar een tweede editie. De derde editie zal plaatsvinden van 15 tot en met 17 juni. Ozzy Osbourne is inmiddels bevestigd als eerste headliner van deze editie. Tickets voor het Engelse hardrockfestival kun je nu al kopen via de website.

Download Festival Logo

Download Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 8-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen