Advertisement

5 festival-upgrades waarvoor we graag extra betalen

Boom festival

We vroegen jullie afgelopen dinsdag middels een FestiTinder voor welke festival-upgrades jullie wel zouden willen betalen. Sommige tegenvallers horen nu eenmaal bij het festivalleven, maar hopelijk kijken de festival-organisaties mee. Wie weet kunnen we deze vijf upgrades in 2018 al bijboeken!

Een groot deel van jullie swipete naar rechts voor een beetje meer luxe op de camping, maar eigenlijk zijn jullie over het algemeen best tevreden met de faciliteiten die er al zijn. Benieuwd voor welke festival-upgrades we massaal extra zouden willen betalen? Check nu jullie top 5!

5. Een echt bed

Blijkbaar houdt niet iedereen van die veel te dunne yoga-matjes of die krakende, altijd lekke luchtbedden. Nee, geef ons maar een goed bed, waarop onze spieren kunnen ontspannen en onze geest tot rust kan komen. Zo voorkom je tenminste dat je na één nacht op een festival al helemaal naar de getver bent.

4. Extra schoonmaak bij de toiletten


De gore toiletten zijn op de festivalweides vaak een heikel punt. Jullie zouden daarom graag wat extra geld toeleggen als er gewoon een wc-dame of -heer verantwoordelijk zou zijn voor de schoonmaak van de toiletblokken.

3. Een koelkast met ijskoud bier


Niets is erger dan pislauw bier uit een blikje: Het is eigenlijk gewoon niet te drinken en de laatste bittere restjes laat je dan vaak van ellende maar staan. Wat zou het toch fijn zijn om een échte koelkast in je tent te kunnen aansluiten. IJskoude goudgele rakkers gegarandeerd!

2. Je festivalbandje als betaalmiddel


Eigenlijk is het helemaal geen nieuw concept meer: Het festivalbandje met RFID-chip, zodat je gemakkelijk kunt betalen bij de bar. In Nederland wordt deze nieuwe innovatie eigenlijk maar amper gebruikt. Hopelijk is er snel geen geklooi meer met muntjes; die raakte je toch altijd al kwijt.

1. Werkende stopcontacten


De meest geliefde festival-upgrade is toch wel een werkend stopcontact. Hoewel er soms links en rechts al een oplaadpaal op de festivals te vinden is, zijn die vaak overbevolkt. Zo gauw er ook maar één stopcontact vrij komt, vliegen de feestvierders eropaf als een stel hongerige aasgieren. Een stekkerdoosje in je tent zou dus wonderen doen. De bonnen die je overhoudt nu je die lompe powerbank niet meer hoeft te huren, kun je dan ook meteen weer uitgeven aan bier. Laat ‘m smaken!

De gehele uitslag

  1. Werkende stopcontacten (63%)
  2. Je festivalbandje als betaalmiddel (61%)
  3. Een koelkast met ijskoud bier (56%)
  4. Extra schoonmaak bij de toiletten (52%)
  5. Een echt bed (50%)
  6. Tent spot reserveren (48%)
  7. Backstagetour (47%)
  8. Geen telefoon tijdens concerten (44%)
  9. De tassendraagservice (41%)
  10. Privétoilet of privédouche (41%)
  11. Frontrow garantie (40%)
  12. Sterke WiFi die het echt doet (37%)
  13. Frituurschuur op de camping (36%)
  14. Beyoncé in je tent (36%)
  15. Roomservice bij je tent (35%)
  16. Kant-en-klare partytent (32%)
  17. 24/7 schaduwplek (30%
  18. Plaats bij de signeersessies (22%)
  19. Burenkiezer (21%)
  20. VIP-rij bij de bar (21%)
  21. Altijd een speeltuin op het terrein (20%)
  22. Handdoeken bij de douche (20%)
  23. Verwarmd luchtbed (20%)
  24. Magnetrons op de camping (18%)
  25. Tent-opbouw-service (16%)