Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Linkin Park of Muse?

beste festival anthem knock out week 31

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Na een maandenlange strijd, waarin de beste en bekendste acts het tegen elkaar opnamen, is het deze week zover: de grote finale! Jullie hebben het beste duel tot het laatst bewaard: ‘In The End’ van Linkin Park versus ‘Knights of Cydonia’ van Muse. Wat is jouw favoriete Festival Anthem?

In de afgelopen weken vond de knock-out fase plaats. The Black Keys, Tame Impala, Oasis, Pearl Jam: het is slechts een greep uit de lijst van artiesten die net tekort kwamen. In de halve finales wisten zowel Linkin Park als Muse met een ruime meerderheid te winnen van respectievelijk Rage Against The Machine en Foo Fighters. Wie er deze week met de overwinning en dus de cup vandoor gaat, dat bepaal jij. Linkin Park of Muse? Stemmen maar!

‘In The End’ van Linkin Park

‘In The End’ brengt ons terug naar de tijd van Hybrid Theory, het debuutalbum van Linkin Park. Frontman Chester Bennington bezingt de problemen uit zijn jeugd en is daarmee verantwoordelijk voor de grootste hit van de band. Wanneer het alom bekende pianodeuntje van het podium af komt, raast het enthousiasme onmiddellijk door het publiek. Wanneer Chester uithaalt voor het refrein zingt ie-der-een mee: “In the end, it doens’t even matter!”

‘Knights of Cydonia’ van Muse

Het is na anderhalf uur springen ijzig stil op de festivalweide. Bassist Chris Wolstenholme pakt zijn mondharmonica en blaast vol passie Ennio Morriconne’s ‘Man With A Harmonica’. Je weet wat volgt. De ultieme finale van een stampende Muse-set. Op ‘Knights Of Cydonia’ kun je nog één keer al je energie kwijt. No one’s gonna take me alive!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 27

Benieuwd hoever jouw nominatie het heeft weten te schoppen? Bekijk dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week is het zover; dan maken we de absolute winnaar bekend! Wordt het Linkin Park of Muse? Je checkt het op woensdag 27 december!