Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Linkin Park of Rage Against The Machine?

1233
beste festival anthem knock out fase week 25

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week nemen twee stevige acts het tegen elkaar op in de eerste halve finale van de competitie: ‘In The End’ van Linkin Park en ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine. Naar wie gaat jouw stem?

In de afgelopen weken vonden de kwartfinales plaats. Naast Linkin Park en Rage Against The Machine zijn ook Muse en de Foo Fighters doorgedrongen naar de halve finale. Wie zich kwalificeert voor de finale, dat bepaal jij. Foo Linkin Park of Rage Against The Machine? Stemmen maar!

‘In The End’ van Linkin Park

‘In The End’ brengt ons terug naar de tijd van Hybrid Theory, het debuutalbum van Linkin Park. Frontman Chester Bennington bezingt de problemen uit zijn jeugd en is daarmee verantwoordelijk voor de grootste hit van de band. Wanneer het alom bekende pianodeuntje van het podium af komt, raast het enthousiasme onmiddellijk door het publiek. Wanneer Chester uithaalt voor het refrein zingt ie-der-een mee: “In the end, it doens’t even matter!”

‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

‘Killing In The Name’ was de leadsingle van het debuutalbum en zette Rage Against The Machine onmiddellijk op de wereldwijde muziekkaart. Niet alleen de riffs van Tom Morello zijn legendarisch te noemen, maar ook de vlijmscherpe politieke teksten van Zack de la Rocha mogen er zijn. De band viel uiteen in 2000, maar deed tussen 2007 en 2011 een aantal reünieoptredens. Maar hoewel we de groep niet meer live kunnen aanschouwen, lijken herinneringen aan onder meer Pinkpop 1994 nog vers.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 25

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de halve finales? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Muse en Foo Fighters in de tweede halve finale. Weet jij al op wie je gaat stemmen?

Fan van Oost-Europese festivals tot aan sneakers, en de Koreaanse cultuur tot beleggen. Een goed circus aan interesses dus. En qua muziek? O.a. EDEN, Jeremy Zucker en Oh Wonder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.