Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Foo Fighters of Muse?

Beste Festival Anthem week 30

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week nemen acts van ongekende grootte het tegen elkaar op in de laatste halve finale van de competitie: ‘Knights of Cydonia’ van Muse en ‘Everlong’ van Foo Fighters. Wie stem jij de finale in?

Afgelopen week vond de eerste halve finale plaats. In de titanenstrijd tussen Linkin Park en Rage Against The Machine kon er maar één de winnaar zijn. Met ruim 60% van de stemmen stoot Linkin Park door naar de finale. Wie zich daarbij aansluit, dat bepaal jij. Muse of Foo Fighters? Stemmen maar!

‘Knights of Cydonia’ van Muse

Het is na anderhalf uur springen ijzig stil op de festivalweide. Bassist Chris Wolstenholme pakt zijn mondharmonica en blaast vol passie Ennio Morriconne’s ‘Man With A Harmonica’. Je weet wat volgt. De ultieme finale van een stampende Muse set. Op ‘Knights Of Cydonia’ kun je nog één keer al je energie kwijt. No one’s gonna take me alive!

‘Everlong’ van Foo Fighters

Eén van de klassiekers uit het repertoire van Foo Fighters. Een oudje ook, want het nummer verscheen al op het tweede album in 1997. Dave Grohl schreef de plaat helemaal zelf. Zijn mislukte eerste huwelijk vormde de inspiratie voor de bekende gitaarriff. Grohl schreef de tekst echter pas nadat hij zijn hart verloor aan een nieuwe vrouw. Naast de albumversie van ‘Everlong’ is ook de akoestische versie erg geliefd onder de fans. Deze verscheen daarom in 2006 op de live-cd Skin And Bones van de band.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 25

Benieuwd hoever jouw nominatie het heeft weten te schoppen? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week is het zover; dan is het namelijk de grote finale! Het wordt ongetwijfeld een moeilijke keuze tussen Linkin Park en de winnaar van deze week; Muse of Foo Fighters. Weet jij al op wie je gaat stemmen?