The Rolling Stones toch niet op TW Classic 2018

The Rolling Stones
Foto: Claude Gassian

The Rolling Stones staan volgend jaar toch niet op TW Classic. In een artikel op de website van het Belgische Het Laatste Nieuws wordt de komst van de heren ontkend.

Een kleine twee maanden geleden kwamen de geruchten op gang dat The Stones mogelijk het Belgische TW Classic zouden aandoen. Nu lijken die geruchten echter rijp voor de prullenbak. Een optreden van de heren wordt in een artikel in Het Laatste Nieuws namelijk ontkend.

Wie er dan wel 14 juli op het Werchterterrein te vinden zijn? Dat blijft nog even geheim. De organisatie laat weten dat we de eerste namen begin volgend jaar mogen verwachten.

The Rolling Stones

Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards en Charlie Watts hebben weinig introductie nodig. The Rolling Stones werden legendarisch met hits als ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘Paint It Black’ en ‘Gimme Shelter’. Dit jaar tourde de band met het nieuwe album Blue and Lonesome langs stadions. Festivalshows van Mick Jagger en co. zijn zeldzamer. In 2014 was de band voor het laatst op de festivalweides te zien. Toen deden de heren onder meer Pinkpop en TW Classic aan.

TW Classic 2018

TW Classic is een eendaags festival dat voortgekomen is uit Rock Werchter. Beide festivals vinden dan ook op hetzelfde terrein plaats. De ‘klassieke variant van Werchter’ heeft daarentegen maar één podium. Op het programma staan doorgaans ervaren en succesvolle artiesten, aangevuld met kleinere Belgische en Nederlandse acts. In 2018 wordt het festival gehouden op zaterdag 14 juli. Namen en ticketprijzen zijn vooralsnog niet bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op de website van TW Classic.