Deze Nederlandse artiesten gunnen jullie de ESNS Popprijs!

DeWolff

Afgelopen dinsdag tinderden jullie erop los, daarmee lieten jullie ons weten welke Nederlandse artiest volgens het festivalpubliek de Eurosonic Noorderslag Popprijs verdient. De award wordt zaterdagavond om 23:30 uitgereikt. Wij zijn benieuwd of jullie het bij het juiste eind hebben!

5. DeWolff

Op nummer vijf staat de Limburgse band DeWolff. Deze mannen zijn dit jaar voor de 7e keer op Eurosonic Noorderslag te zien. Met een nieuw album op zak zijn ze weer helemaal terug! De band heeft een (in Nederland) unieke 70’s sound. Zij weten steeds weer hun publiek te verrassen met kneiterharde gitaarrifs en dat valt bij jullie in de smaak!

4. Haevn

https://www.youtube.com/watch?v=uEGvGG_upfI

Dit Amsterdamse muziekduo is pas in 2015 opgericht en nu al zeer succesvol. Met de tracks ‘Finding Out More’ en ‘Where The Heart is’ werden zij in 2015 bij 3fm uitgeroepen tot Serious Talent. Jullie stemden de heren naar nummer vier, dus wie weet krijgen zij de Popprijs wel.

3. Kensington

“Heeft Kensington de Popprijs nog niet gewonnen dan?” Was een van de reacties van de Festileaks-redactie. Na al die jaren wisten zij steeds net niet de Award binnen te slepen. Maar na veel optredens en 5 keer de Ziggo Dome volledig uitverkopen is de kans misschien des te groter.

2. Typhoon

De hoeveelheid energie van Typhoon en zijn band is ongekend. Ze rennen en springen het podium op en af alsof het niets is. Ze hebben in 2017 niet veel opgetreden, maar dat maakt jullie helemaal niks uit! Zonder moeite stemmen jullie Glenn en zijn band naar de tweede plek.

1. De Popprijs gaat naar…..

https://www.youtube.com/watch?v=jSZYIpRT2wU

Jazeker, volgens jullie verdient het Haarlemse Chef’Special dit jaar de prestigieuze Popprijs. Met hun vrolijke deuntjes maar ook betekenisvolle teksten is het op elk festival dansen geblazen met deze mannen. Ze kregen op Lowlands 2017 nog het hele publiek mee met ‘Peculiar’.

Op zaterdagavond wordt om 23:30 deze prijs uitgereikt in de grote zaal van De Oosterpoort. De Eurosonic Noorderslag Popprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Eurosonic Noorderslag 2018

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2018 vindt plaats van 17 tot en met 20 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Voor veel artiesten is het een belangrijke stap geweest richting hun internationale doorbraak. Verspreid over verschillende locaties in de stad van het noorden, laten artiesten hun beste werk horen. Ook staan er grote artiesten op het podium aan de Grote Markt, waar in de avond het dak eraf wordt geblazen.