Dit zijn de 5 kutste dingen die op de festivals van 2018 staan te gebeuren

kutste dingen festivals

Met de introductie van het nieuwe jaar leven we steeds meer toe naar het festivalseizoen. Zo’n bezoek is niet alleen een fysieke uitdaging, maar kan je mentaal ook helemaal slopen. Ter voorbereiding zijn hier de 5 kutste dingen die je op festivals tegenkomt.

Het Dixi-avontuur

kutste dingen festivals: dixi

Bij de Dixi’s is het altijd wel druk, maar vooral vlak voor het optreden van jouw favoriete artiest. De show checken met een klotsende blaas is geen optie. Het moet NU! Als slaaf van de samenleving sluit je lekker typisch aan in de verkeerde rij, waarbij zeker een halfuur van hét hoogtepunt van jouw festivalweekend verloren gaat. Dixi for president!

Je vergeet zonnebrand…

kutste dingen festivals: zonnenbrand

Het weerbericht van de afgelopen dagen doet je naar de verdovende middelen reiken, maar is er licht aan het einde van de tunnel. Voor je het weet sta je met 20+ graden lekker weg te schroeien in het zomerse zonnetje. Kreeft, tomaat of roodkapje. Geen bijnaam die jou ontgaat. En voor wie er na de brandende behoefte heeft zich in te balsemen met aftersun: lekker voor je, dat is er ook niet. Evenals de kans dat jouw vrienden het wel bij zich hebben. Lol.

…en je vrienden vergeten jou

kutste dingen festivals: vrienden

Een klassieker en compleet volgens het boekje. Met de dronken pet op word je afgeleid door iets glinsterends, waarna al je besties spoorloos verdwijnen. Bij de Main Stage? Aan de bar? Nope. Hopeloos struin je naar het ‘meeting-point’ wat op dag 1 zo’n goed idee leek, waar vervolgens niemand iets mee deed. The choice is yours. De sociale barrière verbreken bij onbekenden of jezelf in slaap janken?

Geen Justin Bieber

kutste dingen festivals: bieber

Afgelopen jaar bracht ons Biebs nog een bezoek aan menig festival. De kans dat we de popster dit jaar te zien krijgen is even groot als de kans dat we Michael ooit vinden. Dit jaar moeten we het doen met de ‘oude lullen’-muziek van onder meer Pearl Jam, Gorillaz, Foo Fighters en Queens Of The Stone Age. Wat een straf.

Het invouwen van de tent

kutste dingen festivals: tent

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. Degene die dit heeft verzonnen heeft vast en zeker nog nooit een pop-up tent hoeven in te klappen. De ambacht die hiervoor nodig is wordt beheerst door enkel de 0,1%. Voor de rest van ons is deze taak een complete fucking workout waarbij het geduld flink op de proef wordt gesteld.

Knipoog!