ESNS Dag 2 over terrorisme, cashless betalen en groene festivals

Eurosonic Noorderslag live

Het Nederlandse showcase festival Eurosonic Noorderslag is momenteel in volle gang. Het festival is niet alleen een platform voor opkomende muzikanten, maar ook een manier om de nieuwste ontwikkelingen binnen de festivalwereld te peilen. Op de tweede dag wordt gepraat over duurzaamheid, terrorisme, cashless betalen en online ticketverkoop.

Tijdens de lezing ‘Privacy in Entertainment’ wordt ook het vervelende onderwerp ’terrorisme’ aangekaart. Het schijnt dat Tomorrowland genoemd is als doelwit voor een terroristische aanslag. Het festival heeft mede daardoor vorig jaar een strenge screening moeten doen; zo’n 400.000 mensen gingen door het systeem. De welbekende roadblocks zullen tevens in 2018 nog meer aanwezig zijn in het festivalbeeld.

Ondanks dat niet iedereen blij is met de online ticketverkoop, laat MOJO weten het te zien als een vooruitgang. Lange rijen en slaapzakken zijn verdwenen en ingeruild voor betere communicatie met de klant. Daarnaast geven ze aan screening voor concerten ‘onzin‘ te vinden. “It’s really pointless to screen a concert list.”

Cashless betalen wordt de toekomst. Hierdoor kan namelijk beter worden ingespeeld op de vraag en behoefte van festivalgangers. Cashless betalen zou in die zin dus duurzamer moeten zijn dan contant of met pin.

Daarnaast gaan festivals in de toekomst werken met een ‘crowd area’, waarin windenergie en zonnepanelen worden geïntroduceerd. Festivals kunnen heel duurzaam te werk gaan, maar moeten daar wel in mee willen werken. Onder andere Eurosonic Noorderslag en Pukkelpop zijn daartoe bereid en zijn proefkonijnen voor het nieuwe concept.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Eurosonic Noorderslag? Of wil je gewoon de mooie sfeer van het eerste festival van het jaar proeven? Houdt dan onze website, ons Facebook-, Twitter- en Instagram-kanaal in de gaten.

Eurosonic Noorderslag

Afterpartees

Eurosonic Noorderslag 2018 vindt plaats tot en met 20 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Daarnaast wordt op het festival ieder jaar de Popprijs uitgereikt voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. In 2016 won DJ Martin Garrix die prijs.

In de editie van 2018 staan o.a. Afterpartees, My Baby, VRWRK, Haevn en DeWolff op de planken. Check snel de hele line-up.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2019

Locatie
België
Boom, België
Datum 19-28 juli 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.