Santana naar Ziggo Dome in juni 2018

Carlos Santana treedt al meer vijftig jaar op. – Foto: Radiobread

Vanaf juni klinken er weer zomerse geluiden door Europa! De Mexicaanse gitarist Carlos Santana gaat met zijn band op tour en is op 26 juni te zien in de Ziggo Dome.

Het optreden in de Ziggo Dome maakt deel uit van de Divination Tour. Hierbij worden onder andere ook het Sportpaleis in Antwerpen en BST Festival aangedaan.

In 2016 hebben wij in Nederland voor het laatst kunnen genieten van de gitaarsolo’s en melodieën van Santana. Toen was hij te zien op Bospop in Weert. Er zijn op dit moment een aantal optredens gepland, maar er lijkt nog ruimte vrij te zijn voor diverse festivals. De kans op een optreden op Pinkpop of Rock Werchter is helaas klein geworden met shows in de Ziggo Dome en het Sportpaleis.

Santana

https://www.youtube.com/watch?v=Ij4gc8iBDaI

In 1969 brak Carlos Santana met zijn band Santana door met een optreden op het Woodstockfestival. De band staat bekend om de mix van rock, latin en jazz in combinatie met lange gitaarsolo’s. Carlos is hiermee onder andere uitgeroepen als nummer 15 van de 100 beste gitaristen door Rolling Stone in 2003. Bekende hits zijn onder andere “Black Magic Woman” en “Maria Maria”

Ziggo Dome

Aankomende vrijdag, 19 januari, gaan de tickets om 10.00 in de verkoop. Tickets voor de Ziggo Dome zijn beschikbaar vanaf € 57,20. Tickets voor het Sportpaleis gaan vanaf € 49,-. Meer informatie over de overige optredens is op de website van Santana te vinden.