De Staat 17 oktober naar RTM Stage in Rotterdam

Photo: Caroline

De Staat gaat voor nog één allerlaatste ronde. Eind dit jaar zal ‘The Round II’ plaatsvinden in de gloednieuwe venue van Ahoy Rotterdam. Het betekent een laatste optreden rondom het in 2019 uitgekomen album Bubble Gum

The Round II is een opvolger van de vier uitverkochte shows die de band drie jaar geleden in Nijmegen aandeed. De naam verwijst naar de cirkelvormige opstelling van het podium, waarmee het publiek de kans krijgt om dichterbij de band te staan. Ook biedt de opstelling unieke mogelijkheden wat betreft licht, geluid en beeld.

Ongeveer een jaar geleden kwam het laatste album Bubble Gum uit. Het werd een succesvol jaar voor De Staat. Naast een gloednieuw album verkochten de heren ook nog eens AFAS Live uit en gooiden ze hoge ogen met een headliner-show op Lowlands. The Round II wordt de spreekwoordelijke kers op de taart; een waardige afsluiter van zo’n twee jaar aan hoogtepunten.

Na dit laatste optreden zal de band de tijd nemen om te werken aan nieuw materiaal. Volgens frontman Torre Florim kunnen we in oktober echter al een voorproefje verwachten. De Staat speelt tevens enkele festivalshows aankomende zomer. Zo is de band te zien op onder meer Hello Festival, Central Park en het Tsjechische Rock For People.

De kaartverkoop voor The Round II gaat op vrijdag 13 maart om 10 uur van start. Meer informatie is te vinden op de bijbehorende website.

De Staat

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.  Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen.

Dit jaar zijn de heren op onder meer op Rock For People, Central Park en Hello Festival te bewonderen. Ook geeft de band op 17 oktober een concert in het RTM in Rotterdam Ahoy.