Snow Patrol liefhebbers opgelet: in mei kunnen we een nieuw album van de band verwachten. Dat onthulde de band afgelopen week op hun Facebook-pagina

Op de Facebook-pagina van de band verscheen afgelopen week een fimpje. Hierin is zanger Gary Lightbody te zien op een vlot. Aan het eind van de video verschijnen de woorden ‘Wildness, 25th May’ in beeld. Inmiddels heeft de band bevestigd dat dit de naam van het nieuwe album betreft.

Naast het nieuwe album zal Snow Patrol ook weer optredens gaan geven. Zo is de band al aangekondigd voor onder andere The Biggest Weekend en Mad Cool. Hiernaast is ook al bevestigd dat de band een optreden zal geven op Rock Werchter. Ook wordt de band als kanshebber gezien om op Pinkpop 2018 te spelen.

Snow Patrol

Snow Patrol is een Britse rockband, opgericht in 1993. Het eerste album, Songs for Polarbears, brachten ze uit in 1998. Dit werd echter geen commercieel succes. De band bleef relatief onbekend, tot ze in 2004 Final Straw uitbrachten. Hierop stonden hits als ‘Run’ en ‘Chocolate’. Het grootste succes kwam in 2006, toen de band Eyes Open releasde. Hierop stond monsterhit ‘Chasing Cars’, waarmee de band zich definitief als grote naam bestempelde. Het laatste album komt inmiddels alweer uit 2011, en dus heeft de band lang op nieuw werk laten wachten. Op 25 mei kunnen fans echter opgelucht ademhalen, want dan ligt Wildness in de schappen; precies op tijd voor het festivalseizoen dus!