De line-up van Pinkpop 2018: alle geruchten op een rij

3446

Over precies een maand wordt de line-up van Pinkpop gepresenteerd. Op 21 februari is Paradiso traditiegetrouw het decor van de onthulling. Wie worden naast de reeds bekende acts uit Jan zijn hoge hoed getoverd? Een paar kanshebbers op een rij.

Noel Gallagher’s High Flying Birds

Noel Gallagher is al jaren een tour de force in de muziekwereld. Oasis hoeven we natuurlijk niet eens te noemen. Ook zijn High Flying Birds doen het lekker. Het derde album Who Built The Moon? is inmiddels uit. Een rondje festivals kan dan ook niet lang uitblijven.

 

Dua Lipa

Dua Lipa is in sneltreinvaart groot geworden. Waar ze in 2016 nog op een klein podium op Eurosonic stond, treedt ze nu op in grote zalen en heeft ze al samenwerkingen met onder andere Martin Garrix, Sean Paul en Miguel op haar naam staan. Haar ‘dark pop’ maakt haar een perfecte naam voor Pinkpop.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

London Grammar

London Grammar

De Britse band London Grammar gaat de laatste jaren erg goed. In 2013 werd het eerste album If You Wait zeer goed ontvangen onder indie-liefhebbers. Het succes gaat door na het uitbrengen van tweede album Truth Is A Beautiful Thing, waarmee ze dit jaar al een aantal optredens gepland hebben staan op onder andere Rock Werchter en Colours Of Ostrava. Wie weet staan we deze zomer ook op Megaland te genieten van prachtige nummers zoals ‘Strong’ of ‘Oh Woman Oh Man’.

Snow Patrol

Het was al een tijdje stil rondom Snow Patrol, tot de band liet weten dat de opvolger van het in 2010 verschenen album Fallen Empires op komst is. De geruchten kwamen op gang, en jawel, de eerste festivaloptredens staan inmiddels op de planning. Kortom: Snow Patrol is terug van weggeweest. Pinkpop zou de perfecte plek zijn om de comeback te maken in Nederland.

Oscar And The Wolf

Foto: Kamiel Scholten

Oscar And The Wolf bewees in november 2017 al tweemaal in een uitverkochte AFAS Live dat het nieuwe materiaal uitermate geschikt is voor de festivalweide. De energie spat van het podium. Een herhaalbezoek aan Pinkpop zou een logische stap zijn na het fantastische optreden in 2015.

Khalid

De nog maar 19-jarige Khalid uit Georgia is hard op weg om een grote ster te worden. Met zijn rauwe vocalen en vele samenwerkingen met reeds bekende artiesten is hij op dit moment in ieder geval een van de populairste artiesten in de popwereld. Eerder werd hij al bevestigd voor Rock Werchter.

Hollywood Vampires

Je neemt Johnny Depp, Alice Cooper en Joe Perry, et voila: je hebt Hollywood Vampires. De band is een eerbetoon aan overleden rockhelden en vrienden, verwacht scheurende gitaren, covers van The Doors en – natuurlijk – Aerosmith. De mannen zijn in de buurt en hebben nog geen plannen voor een show in Nederland.. 1 + 1 = ?

A Perfect Circle

Het is 14 jaar geleden dat A Perfect Circle een album uitbracht. De supergroep van Tool frontman Maynard James Keenan bracht de laatste jaren wel een tweetal singles uit. Voor de band voldoende reden om de tourbus weer te starten, die hen onder andere langs Northside brengt. De busstop in Landgraaf is daardoor om de hoek.

The Script

the script
the script

In juli 2017 was het nieuws daar: op 1 september zou dan eindelijk het nieuwe album van The Script verschijnen. Freedom Child is inmiddels uit en een aankondiging voor een optreden in de Ziggo Dome is al gedaan. De Ierse band stond in het verleden al vier keer op Pinkpop en heeft een goede band met het Limburgse festival. Vijf keer is scheepsrecht, wat ons betreft dan.

Tiësto

Tiësto is al jaren de headliner op elk feestje waar ‘ie komt. Terecht ook, want Tijs Verwest draait al decennia mee aan de top van de dancewereld. Hij stond al eens op Pinkpop in 2004 en bewees toen al waarom een vervolg niet meer dan logisch zou zijn.

The Chainsmokers

The Chainsmokers werden uit het niets een dance-act om rekening mee te houden. Luister naar dikke hit ‘Paris’ en je zal begrijpen waarom. Zelfs de mannen van Coldplay wilden al snel hun naam aan het duo koppelen. Volgende maand staan ze in de Ziggo Dome, waardoor ze in Nederland alleen nog op één manier next level kunnen: Pinkpop.

Milky Chance

Milky Chance maakt folk-beïnvloede pop, waarbij je bijna onmogelijk stil kan staan. Het duo, bestaande uit zanger/gitarist Clemens Rehbein en dj Philipp Dausch, heeft tot nu toe twee albums uit. De band heeft dit jaar een festivaloptreden gepland staan op Rock Am Ring.

YUNGBLUD

Slechts één nummer had ‘ie nodig om uitnodigingen te krijgen van grote festivals. Boem, binnenkomer hoor. Het overkomt de 19-jarige YUNGBLUD. Zijn gitaarliedjes doen denken aan acts als Arctic Monkeys (ook al zo’n graag geziene gast). Deze hype is er een die Pinkpop absoluut niet mag missen.

Wolf Alice

Wolf Alice

De alternatieve rockband Wolf Alice zit midden in hun persoonlijke gouden eeuw. Een nieuw album, steeds grotere shows én op tournee met Foo Fighters. Dat laatste is een feit om rekening mee te houden. Grohl en co nemen Wolf Alice bijvoorbeeld ook mee naar Download Paris, een uitnodiging voor Pinkpop zullen ze vast niet afslaan.

The Struts

The Struts
Credits: Universal

Hé, die hebben we eerder gezien. The Struts prijkten in 2016 al op het affiche van Pinkpop. Net zoals Wolf Alice zijn ze een van de support acts van Foo Fighters. Het zou ons niet verbazen als er ergens een klinkende package deal is gesloten.

Afvallers

Helaas zijn er ook al afvallers bekend voor Pinkpop 2018. Zo is Thirty Seconds To Mars in Amerika tijdens Pinkpop. Daarnaast heeft Beck al een concert in 013 aangekondigd, een komst naar het Limburgse festival lijkt daarmee uitgesloten.

21 jaar. Student Media, Informatie & Communicatie. Sinds 4 jaar trots lid van de nieuwsredactie van Festileaks. Fan van Kendrick Lamar, A$AP Rocky, De Staat, Muse en Anderson .Paak. Vinylverzamelaar. Ieder jaar te vinden op Lowlands en WOO HAH!.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.