Brian Eno presenteert audio-visuele tentoonstelling ‘Bloom: Open Space’ in Amsterdam

Van 21 tot 25 februari presenteert Brian Eno samen met Peter Chilvers de kunstinstallatie ‘Bloom: Open Space’. Voor wie van muziek houdt en ook niet zo goed weet wat ‘ie met z’n leven moet buiten het festivalseizoen, is dit wat ons betreft een gouden tip.

Tijdens Bloom: Open Space stap je met een virtual reality bril een installatie binnen. Eenmaal binnen word je compleet omringd door schermen en geluid. Vervolgens maak je melodieën en patronen door te bewegen met je hand in de lucht!

Dat klinkt heel cool en spacy, maar ziet er nog veel cooler en spacier uit. Check maar eens de video hieronder!

De app Bloom is gemaakt door Brian Eno en Peter Chilves. Eno ken je van zijn eigen muzikale carrière, maar misschien nog wel meer als de vaste producer van U2. Andere artiesten waarvoor hij albums produceerde zijn Coldplay, David Bowie en Talking Heads. Innovativiteit kenmerkt het werk van de muzikale duizendpoot. Wat dat betreft is het naar een deze expositie slechts een kleine stap.

Bloom: Open Space vindt plaats van 21 tot en met 25 februari in het Transformatorhuis in Amsterdam. Een ticket voor het evenement kost je €14,51. Check de website voor meer informatie en tickets.