Nieuwe Europese tourdata voor The Rolling Stones in 2018

The Rolling Stones
Foto: Claude Gassian

The Rolling Stones komen weer naar Europa. Na een reeks succesvolle concerten in 2017 zetten de mannen hun No Filter tour door.

In totaal worden er elf nieuwe shows aangekondigd. Deze shows zullen vooral in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. Helaas zijn er op dit moment geen data voor de Benelux bekend. Ook is het niet duidelijk of deze nieuwe tour positieve gevolgen kan hebben voor de festivals. Een verrassingsoptreden op Rock Werchter zou bijvoorbeeld prima in het tourschema passen, maar dat affiche staat al vrij vol grote namen.

De nieuwe tour wordt op 17 mei afgetrapt in Dublin en eindigt op 8 juli in Warschau. Dinsdag 27 februari begint de (voor)verkoop. Eerst via de fanclub en later via de reguliere verkoop. De complete lijst van optredens wordt in het onderstaande bericht bekend gemaakt.

Vorig jaar was de band rondom frontman Mick Jagger twee keer in Nederland voor uitverkochte optredens in de Amsterdam ArenA en het GelreDome in Arnhem. Ook deze shows stonden in het teken van de No Filter Tour.

The Rolling Stones

Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards en Charlie Watts hebben weinig introductie nodig. The Rolling Stones werden legendarisch met hits als ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘Paint It Black’ en ‘Gimme Shelter’. Dit jaar tourde de band met het nieuwe album Blue and Lonesome langs stadions. Festivalshows van Mick Jagger en co. zijn zeldzamer. In 2014 was de band voor het laatst op de festivalweides te zien. Toen deden de heren onder meer Pinkpop en TW Classic aan.