Travis Scott, The Kooks, Kate Nash en anderen naar Reading & Leeds 2018

Travis Scott

Reading/Leeds blijft strooien met namen. Nadat het festival vorige week de komst van Kendrick Lamar en Kings of Leon bevestigde, voegt het vandaag opnieuw 42 namen toe aan de affiche.

Onder andere Travis Scott, The Kooks, Kate Nash, The Vaccines, Don Broco, Pendulum, Slaves, La Dispute en Wilkinson zijn aan het programma toegevoegd. Daarnaast is ook de podiumindeling bekendgemaakt.

The Vaccines

De indierockers van The Vaccines hebben inmiddels hun sporen wel verdiend in festivalland. De band speelde in het verleden op Rock Werchter en Glastonbury en scoorde hits met ‘Wetsuit’ en ‘Wreckin’ Bar’. Met inmiddels drie albums op zak en een nieuwe plaat in het vooruitzicht belooft het een mooi feestje te worden in Reading en Leeds.

Reading & Leeds Festival 2018

Reading & Leeds Festival is één van ’s werelds bekendste dubbelfestivals. Het Britse festival vindt vrijwel ieder jaar plaats rond Lowlands en Pukkelpop en is dus een goed alternatief voor iemand die eens wat anders wil dan de twee populaire festivals uit de Benelux. Reading Festival mag zich tevens het oudste, grote festival ter wereld noemen. De organisatie voegde daar pas in 1999 kleine zusje Leeds Festival aan toe. Op beide festivals komen iedere dag zo’n 90.000 muziekliefhebbers genieten van de grootste bands en nieuwste talenten.

Bands zo ver krijgen dat ze twee festivals moeten bespelen in één weekend. Het lijkt een lastige klus, maar toch zet de organisatie van Reading & Leeds Festival ieder jaar weer een puik affiche neer. Vorig jaar waren Muse, Eminem en Kasabian de headliners.

De ticketverkoop is inmiddels gestart. Voor drie dagen op één van de festivals ben je zo’n € 250,- kwijt. Voor meer informatie over Reading & Leeds Festival 2018 kun je terecht op de officiële festival website.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 26-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam