Kendrick Lamar, Fall Out Boy en 52 anderen naar Reading & Leeds Festival 2018

De eerste namen voor Reading & Leeds Festival zijn bekend gemaakt. Onder andere Kendrick Lamar, Fall Out Boy en Kings of Leon gaan we aankomende zomer terug zien op beide festivals.

Naast bovenstaande namen zijn ook Post Malone, Panic! At the Disco en The Wombats van de partij. Maar daar blijft het niet bij, met in totaal 54 artiesten is namelijk meteen een groot deel van de line-up bekend. Deze namen zijn meteen kanshebbers voor Lowlands. De Engelse festivals vinden namelijk slechts een week later plaats.

Alle aangekondigde namen zie je hieronder:

Kendrick Lamar

Lamar bracht in 2011 zijn debuutalbum Section.80 uit. Na het tweede album, Good Kid, M.A.A.D City uitkwam was het voor de media media duidelijk: hij werd bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind te hadden. De rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank. Eerder werd de rapper al aangekondigd voor LowlandsØya, Flow en Way Out West.

Reading & Leeds Festival 2018

Reading & Leeds Festival is één van ’s werelds bekendste dubbelfestivals. Het Britse festival vindt vrijwel ieder jaar plaats rond Lowlands en Pukkelpop en is dus een goed alternatief voor iemand die eens wat anders wil dan de twee populaire festivals uit de Benelux. Reading Festival mag zich tevens het oudste grote festival ter wereld noemen. De organisatie voegde daar pas in 1999 kleine zusje Leeds Festival aan toe. Op beide festivals komen iedere dag zo’n 90.000 muziekliefhebbers genieten van de grootste bands en nieuwste talenten.

Bands zo ver krijgen dat ze twee festivals moeten bespelen in één weekend. Het lijkt een lastige klus, maar toch zet de organisatie van Reading & Leeds Festival ieder jaar weer een puik affiche neer. Vorig jaar waren Muse, Eminem en Kasbian de headliners.

De ticketverkoop is inmiddels gestart. Voor drie dagen op één van de festivals ben je zo’n € 250,- kwijt. Voor meer informatie over Reading & Leeds Festival 2018 kun je terecht op de officiële festival website.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 26-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.