Faithless naar Wheels and Fins Festival 2018

Photo by Jørund Føreland Pedersen

Faithless komt naar het skate- en action sport festival Wheels and Fins vlakbij London. De groep gaat er een DJ-set spelen. Verder staan er ook andere acts als Feeder en Sub Focus op het affiche. 

Het festival bij Joss Bay, een uurtje vanaf downtown London, gaat zijn zesde jaar in en viert dat dus dit jaar met onder andere Faithless. Van de groep zal alleen Blissy met een draaitafel op het podium verschijnen. Deze DJ-set is relatief nieuw voor Faithless maar slaat goed aan. Filmpjes op de Facebookpagina van de band bewijzen dat ze ook op deze manier een goed feestje kunnen bouwen. Dat wordt lekker dansen na het skaten.

Faithless

maxxi jazz faithless
Maxxi Jazz

Faithless is de Britse elektronische act rondom zanger Maxi Jazz. De band is vooral bekend van de dansbare nummers als ‘Insomnia’, ‘We Come 1’ en ‘God Is A DJ’. De Britten verkochten tot 2011 meer dan 15 miljoen platen waarna zij het tijdelijk voor gezien hielden. In 2015 werd de band echter opnieuw opgericht. In dat jaar vierde de groep zijn twintigste verjaardag en beleefde een opleving in populariteit. Sinds dat jaar treed de groep weer regelmatig op.

Wheels and Fins Festival 2018

https://www.youtube.com/watch?v=0rFuG82qKDU

Een jong festival met een tof concept. Skaten, surfen en dansen op een prachtig strand in Kent, vlakbij London. Het festival trekt veel jonge avontuurlijke bezoekers. Overdag zijn er meerdere activiteiten te doen, van Yoga op het strand tot een cursus DJ’en en van een wedstrijd zandkastelen bouwen naar surfwedstrijden. Daarnaast wordt er een mini kampioenschap skaten georganiseerd waar veel belangstelling voor is. Aan het einde van de intensieve dag kan er gedanst worden op vette hip-hop en dance acts. Het festival is ook relatief klein qua bezoekers, max. 20.000 bezoekers per dag, waarvan er maar 5.000 dagkaarten zijn. Meer informatie over het festival in Kent is te vinden op de website.