Opwarmen voor Dour: de eerste festivalshow van Soulwax in 2018

Photo: Jens Baert

Afgelopen zaterdag gaf Soulwax op Ceremonia Festival (Mexico) hun eerste festivalshow van 2018. Tot eind december tourde de elektronische band met album From Deewee langs de Europese zalen. Vorige zomer maakten ze o.a. Down The Rabbit Hole, Rock Werchter en Melt Festival onveilig. In 2018 is het tijd voor een iets andere inslag met o.a. Coachella, All Points East en Dour Festival 2018 op de agenda.

1. Setlist

Soulwax Setlist Ceremonia 2018 2018De setlist van 18 nummers vormt een mooie mix tussen oud en nieuw. Natuurlijk wordt met maar liefst 7 nieuwe tracks het meest recente album From Deewee niet overgeslagen. Maar ook oudere tracks als ‘Miserable Girl’, ‘E Talking’ ‘Another Excuse’ en ‘KracK’ staan zoals standaard op het lijstje. Wat echter opvallend is, is dat de gangbare afsluiter ‘Goodnight Transmission’ in Mexico ontbreekt op de setlist.

2. De opener ‘No Drums’

#soulwax #ceremonia18 ?

Een bericht gedeeld door F a n n A g u i r r e (@fann_aguirre) op

Soulwax start met ‘No Drums’ waarbij gelukkig genoeg drums worden gebruikt, want wat is Soulwax zonder drums en schurende synthesizers? De fans gaan er in ieder geval gelijk lekker los op.

3. Dansen geblazen!

Een show van Soulwax zorgt altijd voor beweging. Probeer jij maar eens stil te staan bij de harde beats van ‘It Is Always Binary’ (afkomstig van album From Deewee, 2017). Tracks als deze zorgen dat je de hele avond wilt blijven springen en dansen.

4. Uitzinnige fans

Tijdens het nummer ‘KracK’ hoor je de fans op Ceremonia hard gillen en schreeuwen. De diehard-fans kijken al tijden uit naar een live concert van Soulwax in Mexico. De laatste keer was namelijk in 2011, in Mexico Stad. Reden voor een goed feestje dus.

5. Drums, drums en nog meer drums

Met Soulwax op het podium is het altijd genieten geblazen. Telkens weer wordt je verrast door de elektronische synths en drums die moeiteloos samen lijken te gaan. Maar de drie kneitergoeie drummers zorgen ervoor dat de focus op het midden bij de broers Stephen en David Dewaele blijft. Waar ga jij deze Belgische formatie spotten in 2018?

Dour 2018

DourDour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Al 29 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn: een unieke, erg diverse programmatie met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Dour Festival 2018 vindt plaats van 11 t/m 15 juli 2018 in het gelijknamige plaatsje Dour in België. De kaarten voor het festival zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Weekendtickets zijn verkrijgbaar vanaf € 155,-. Kijk voor meer informatie op de website.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen