The Cure plant festivaltour 2019 en hint naar Glastonbury

Hoewel het festivalseizoen voor dit jaar pas net begonnen is, zijn er nu al mooie vooruitzichten voor 2019. Robert Smith, zanger van The Cure, heeft namelijk bekendgemaakt dat de band druk bezig is met een festivaltour voor de zomer van 2019.

In een interview met de BBC maakt de zanger bekend grote plannen te hebben voor 2019. Er staan meer shows op de planning en de band overweegt het jubileum van het album Disintegration te gaan vieren. Ook wordt er gehint (“yeah, maybe”) naar een optreden op de volgende editie van Glastonbury.

Festivalseizoen 2018

Voor de fans die niet tot volgend jaar willen wachten, is het exclusieve optreden op British Summer Time misschien een goede optie. Deze show is het enige Europese festivaloptreden van de Britse band.

Robert Smith staat verder solo op het Britse Meltdown festival. Op de setlist staan voornamelijk nummers van The Cure, maar het optreden zal niet op een The Cure show lijken. Solo mag het namelijk nog wat excentrieker zijn.

Smith is tevens curator van het festival en neemt een aantal muzikale vrienden mee. Meltdown Festival heeft vandaag de komst van onder andere Death Cab For Cutie bekendgemaakt. De artiesten zijn toegevoegd aan de bestaande line-up met Deftones, The Libertines, Manic Street Preachers, My Bloody Valentine, Nine Inch Nails en meer.

Uit zijn functie als curator heeft Smith bovendien veel inspiratie gehaald voor het schrijven van gloednieuwe nummers voor The Cure.

The Cure

The Cure Group Shoot 2010

De band rondom de excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in love’ en ‘Close to me’ zullen volgen. Dit jaar bestaat de band dus alweer 40 jaar. Reden voor een feestje? Jazeker, maar je moet er wel voor naar Engeland. De band geeft namelijk een exclusief optreden op British Summer Time. Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.

Glastonbury 2019

festileaks festival awards glastonbury

Na een jaar pauze in 2018, keert een van de grootste en oudste festivals van Europa volgend jaar terug! Glastonbury vindt in 2019 plaats van 26 tot en met 30 juni. De locatie is zoals altijd de Worthy Farm, alleen ditmaal met een verse, aangesterkte grasweide. Het herstellen van het terrein was immers de voornaamste reden voor het pauzejaar van aankomende zomer. In 2017 schitterden Foo Fighters, Radiohead en Ed Sheeran nog bovenaan het affiche van het Britse festival. Over de line-up van 2019 is nog niets bekend. Wel liet Emily Eavis eerder al los dat er al twee headliners gestrikt zijn voor Glastonbury 2020, wanneer het festival de 50e editie viert. Eavis laat zelfs weten dat “iedereen in de rij staat om Glastonbury 2020” te headlinen. Dat belooft dus een grootse editie te worden.

 

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.