The Cure exclusief naar British Summer Time 2018

The Cure komt volgend jaar voor een exclusief optreden naar British Summer Time. Het is de enige Europese show voor de band. Het 40th anniversary concert vindt plaats op zaterdag 7 juli.

Robert Smith en zijn mannen vieren het 40-jarig jubileum niet alleen. Ze nemen een reeks support acts van formaat mee. Zo zullen ook Interpol, Editors, Goldfrapp, Ride, Slowdive en The Twilight Sad die dag te bewonderen zijn in Hyde Park.

The Cure

De band rondom de excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in love’ en ‘Close to me’ zullen volgen. In 2018 bestaat de band dus alweer 40 jaar. Reden voor een feestje? Jazeker, maar je moet er wel voor naar Engeland. De band geeft volgend jaar namelijk een exclusief optreden op British Summer Time. Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.

British Summer Time 2018

British Summer Time is de verzamelnaam van een aantal concerten die plaatsvinden in Hyde Park, Londen. Voor de ‘festivaldagen’ zijn dan ook alleen dagtickets beschikbaar. In 2017 kon je onder meer The KillersPhil CollinsGreen Day en Kings of Leon in Hyde Park bewonderen. Voor volgend jaar staan optredens gepland van onder andere The Cure, Eric Clapton en Roger Waters. Check voor meer informatie de website van het festival.