Advertisement

Best Tracks: dit zijn jullie favoriete tracks van The Script

press shot 2014

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw – The Script staat op festivals, ook een nabij jou. De Ierse band is deze zomer namelijk te zien op onder meer Rock Werchter. Door middel van onze FestiTinder vroegen wij jullie naar de beste tracks, met hieronder jullie absolute top 10. 

Top 10 countdown

10. Arms Open
9. Man on a Wire
8. Six Degrees of Seperation
7. No Good in Goodbye
6. For the First Time
5. Superheroes
4. Breakeven
3. Hall of Fame
2. The Man Who Can’t Be Moved

1. If You Could See Me Now

Wist je dat…?

  • …jullie favoriete track, ‘If You Could See Me Now’, is geschreven ter nagedachtenis van leadzanger O’Donoghue’s vader. Hij stierf in februari 2008 aan een maag aneurysma.
  • …het nummer ‘Hall of Fame’ is voortgekomen uit de samenwerking tussen O’Donoghue en will.i.am tijdens The Voice UK.
  • …’For the First Time’ heel typerend ook het eerste nummer was dat de eerste plaats in de hitlijsten bereikte in het thuisland van de band?
  • …het tweede album Science and Faith een recordverkoop in de band’s concerttickets teweeg bracht? Maar liefst 60.000 tickets gingen in iets meer dan 30 minuten over de toonbank.
  • …Danny O’Donoghue en Mark Sheehan naast hun eigen nummers ook songs hebben geproduceerd voor Britney Spears, Boy II Men en TLC?
  • …de band eerder dit jaar op St. Patrick’s Day in een uitverkochte zaal in Brussel stond. Hier deelden zij aan alle aanwezigen (8000 totaal) een biertje uit, waarmee nietsvermoedend het wereldrecord voor ‘grootste rondje’ werd verbroken.

Beste 20 tracks op Spotify

The Script is deze zomer te zien op onder andere Rock Werchter en TRNSMT. Kun jij nou geen genoeg krijgen van de band of wil jij alvast in de stemming komen? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van The Script op ons Spotify-account!

The Script

The Script

De Ierse rockband werd opgericht in het jaar 2001 te Dublin. De band bestaat uit leadzanger en toetsenist Danny O’Donoghue, gitarist Mark Sheehan en drummer Glen Power. We kennen de heren natuurlijk allemaal van de hitsingles ‘The Man Who Can’t Be Moved’ en ‘Breakeven’. The Script heeft ondertussen wel bewezen geen eendagsvlieg te zijn. Het nieuwste en vijfde studioalbum, Freedom Child, is onlangs verschenen. Hierop is onder meer hitsingle ‘Rain’ te vinden.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen