Lenny Kravitz komt in september met nieuw album

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz

Er is een nieuw album onderweg van Lenny Kravitz. Op 7 september komt het langverwachte elfde album Raise Vibration uit. De meest recente langspeler Strut dateert immers al weer uit 2014. 

Naast de album-aankondiging is er ook direct een nieuwe single van de Amerikaanse zanger. Gisterenmiddag om vijf uur ging de videoclip van het acht minuten durende nummer ‘It’s Enough’ in première.

De Amerikaan tourt aankomende zomer volop door Europa. Helaas is hij niet te zien op de festivals in de Benelux. Wél staat hij met zijn Raise Vibration Tour in de Ziggo Dome en het Sportpaleis. Wil je Kravitz toch graag zien spelen of een festival? Dan moet je naar Frankrijk, Duitsland of Italië. Daar is de Amerikaan namelijk op verschillende festivals te vinden, waaronder Festival De NimesLucca Summer Festival en Stuttgart Jazzopen Festival.

Lenny Kravitz

Lenny Krevitz
Lenny Kravitz

 

Lenny Kravitz ken je waarschijnlijk wel van zijn monsterhits ‘Are You Gonna Go My Way’, ‘Fly Away’ en ‘Always on the Run’. Hij is al sinds 1988 actief in de muziekindustrie. Sinds zijn debuutalbum Let Love Rule heeft hij nog negen andere albums uitgebracht. Het elfde album, Raise Vibration, komt op 7 september dit jaar uit. Grote prijzen zoals Best Male Rock Vocal Performance (1998) en Favorite Pop/Rock Male Artist (2002) staan op zijn naam. Naast zanger is Kravitz ook acteur. Hij speelde onder andere in de Oscar-winnende film ‘Precious’ (2009) en in deel één en twee van ‘The Hunger Games’ (2012 & 2013).

Over de auteur ✍️

Festileaks Redactie

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.

Meer van Festileaks