Terwijl het festivalseizoen van 2018 pas net begonnen is, is inmiddels de eerste headliner voor volgend jaar al bekendgemaakt. Die Ärzte geeft een optreden op Rock Am Ring 2019. 

Rock Am Ring is net afgelopen en de organisatie kijkt meteen vooruit. De eerste naam voor volgend jaar is bevestigd. De Duitse punkband Die Ärzte is volgend jaar op het festival te zien. In 2007 stond de band ook al op Rock Am Ring.

foto van Rock am Ring.

Die Ärzte

Die Ärzte is een punkband uit Berlijn, bestaande uit Farin Urlaub, Bela B, en Rodrigo González. De band brak in 1983 door met debuut EP Uns geht’s prima. Hierna volgden de albums elkaar snel op. Een aantal jaar daarna deed de band het rustiger aan. Tot 1996, dit jaar is Die Ärzte onder andere voorprogramma geweest bij een tour van Kiss. Inmiddels heeft de band 13 studioalbums uit, waarvan het meest recente uit 2012. De band heeft al een tijdje niet meer op het podium gestaan, maar lijkt in 2019 een comeback te maken. Ze zijn in ieder geval op Rock Am Ring te zien.

Rock Am Ring 2019

Foto: Don Crusio/Festileaks

Rock Am Ring 2019 vindt plaats van 7 t/m 9 juni. Met Die Ärzte heeft het festival zijn eerste naam bekendgemaakt. Dit jaar stonden onder andere Muse, Foo Fighters en Thirty Seconds To Mars op het affiche. Voor mensen die al zeker weten naar de editie in 2019 te willen gaan, is er goed nieuws. Dinsdag 5 juni gaan er al early bird tickets in de verkoop, voor €199.