Het grote festivalinterview met The Overslept

The Overslept
Foto: Nathan Reinds

The Overslept gaat als een speer. Deze maand stonden de mannen op Pinkpop 2018 en daar wisten ze menig festivalhart te veroveren. Tijd voor een goed gesprek met de band. Festileaks sprak met frontman Sem Jonkhout over jongensdromen, Bruno Mars en wat er gebeurt in de Artist Village van Pinkpop.

´We willen een energieke rockband zijn´

The Overslept
Foto: Nathan Reinds

Het verschil tussen The Overslept in een poppodium en de band op een festival ligt volgens zanger Sem Jonkhout vooral in de performance. “We willen tijdens de festivals een energieke rockband zijn. De sfeer is namelijk heel anders in zo´n tent.” Een andere sfeer vergt dan ook een andere aanpak: “We zijn erg bezig met publieksparticipatie. Meespringmomentjes. Dat soort dingen. Lekker een feestje bouwen!”

Een jongensdroom die uitkwam

https://www.youtube.com/watch?v=gGidOg0-DkI

De band stond deze maand op het grote Pinkpop. “Dat was een jongensdroom die uitkwam. We hebben daar ontzettend naartoe geleefd met zijn allen.” Uiteindelijk stelde die ervaring absoluut niet teleur. “Het was fantastisch. De tent stond helemaal vol. Blijkbaar hebben we toch wat sprongen gemaakt”, lacht Jonkhout.

De volgende droom

Sziget Festival 2018

Dat de mannen van The Overslept nu al één van Nederlands grootste festivals hebben bespeeld, betekent niet dat ze al zijn uit gedroomd. “Spelen op de Main Stage van Pinkpop lijkt me ook mega tof.” En ook buiten het Limburgse festival staan nog genoeg gigs op het verlanglijstje van Jonkhout. “Lowlands, Concert At Sea en ook op Sziget in Hongarije zou ik willen spelen hoor.”

Op Pinkpop draait alles om de muziek

Pinkpop 2018 - The Overslept
Foto: René Bradwolff

Een favoriet festival heeft de frontman wel: “Pinkpop! Daar heeft muziek vooral de hoofdrol. Tijdens een dagje Pinkpop is de hele dag wel een toffe act te zien. Ze hebben altijd een prachtige line-up.” Op het gebrek aan randactiviteiten krijgt Pinkpop soms kritiek. “Dat begrijp ik wel. Dat mensen die party’s en randprogrammering missen, maar voor mij mag de muziek centraal staan.”

Dansen met Bruno Mars

De muziek stond ook op Pinkpop 2018 weer centraal met hoofdacts Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars. Laatstgenoemde was voor de The Overslept-frontman misschien wel het beste concert ooit. “Bruno Mars had van begin tot einde echt een goede show. Alles klopte! Ik heb ook echt alles op alles gezet om die show te zien.”

De sfeer in artist villages

Foto: Bart Heemskerk

Wat Jonkhout het meest is bijgebleven aan het optreden op Pinkpop, is misschien wel de Artist Village. “De sfeer daar is echt mooi. Ik zag Ronnie Flex en zijn band met wat vrienden lekker dansen op muziek. Iets verderop zaten de mannen van Di-Rect een potje te frisbeeën. Het is een mooi samenkomen.” The Overslept is nog een vrij jonge band, maar starstrucked waren ze zeker niet. “Nee, die komen we wel vaker tegen. Als ik Dave Grohl tegen het lijf was gelopen, was dat wel een ander verhaal natuurlijk.”

The Overslept

The Overslept is een vierkoppige Nederlandse band bestaande uit zanger Sem Jonkhout, gitarist Délano Ladurner, bassist Tommy van der Leer en drummer Daniël van den Brink. Het viertal maakt poprock uit het straatje All Time Low en Only Seven Left. Daarmee schoppen de mannen uit Hilversum het aardig ver. De band speelde dit jaar nog op Paaspop, Pinkpop en Eurosonic Noorderslag en gaat in het najaar op clubtour ter ere van de nieuwe EP Signals.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen