Nieuw album Liam Gallagher verschijnt in najaar 2018

Photo: Liam Gallagher at EXIT 2017 by Jelena Ivanovic

Na het in 2017 verschenen studioalbum As You Were is er opnieuw iets te vieren voor fans van Liam Gallagher. De opvolger van het debuutalbum verschijnt eerder dan gedacht en moet in het najaar van 2018 in de schappen liggen.

De oud-zanger van Oasis laat er geen gras over groeien. Na shows op Pinkpop en de AFAS Live staat de Brit nu opnieuw in de spotlights. Liam bracht in oktober 2017 zijn officiële debuutalbum uit en is gelijk aan het werk gegaan om met een opvolger op de proppen te komen. Deze verschijnt al erg snel na de release van het vorige album en heeft volgens Liam een rauwere sound dan As You Were. Aan NME weet de zanger te melden dat een album met een punkinslag tot de mogelijkheden behoort:

”I’d love to do a proper out-and-out punk rock album – a bit Pistols, a bit Stooges.”

Vooralsnog blijft het bij de bevestiging van Liam zelf. Er is nog geen albumtitel en releasedatum vastgesteld. De uitgesproken zanger heeft er zelf in ieder geval hoge verwachtingen van:

 

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band tot één van de grootste die de aarde ooit gekend heeft. De eerste twee albums worden door velen gezien als enkele van de beste albums ooit gemaakt.

De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers, en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album As You Were als eerste wapenfeit. Met dit album staat hij onder andere op Sziget en Lollapalooza Berlin, maar is hij in november ook in de Ziggo Dome te zien. Eerder dit jaar was hij te zien in een uitverkocht AFAS live.