Best Tracks: dit zijn jullie favoriete tracks van The War On Drugs

Photo: Shawn Brack

Deze festivalzomer staat The War On Drugs wederom op de bühne. Dit jaar doen ze o.a. Pukkelpop, Sziget en Lowlands aan. We vroegen jullie naar jullie favoriete tracks van de Amerikaanse band. Vandaag presenteren we de uitslag in Best Tracks!

Top 10 Countdown

10. ‘Up All Night’
9. ‘Eyes To The Wind’
8. ‘In Chains’
7. ‘An Ocean Between The Waves’
6. ‘Strangest Thing’
5. ‘Pain’
4. ‘Under The Pressure’
3. ‘Holding On’
2. ‘Red Eyes’

1. …

Wist je dat…

• … jullie #5 ‘Pain’, geïnspireerd is op de chronische rugklachten van frontman Adam Granduciel? Tijdens de laatste opnames van A Deeper Understanding was de pijn ondraagbaar; zelfs even zitten deed enorm zeer. Nadat hij een operatie had ondergaan, schreef hij de tekst voor ‘Pain’.
• … maar liefst 45% van de 20 Best Tracks afkomstig is van het laatste album A Deeper Understanding? De mannen hebben hiermee duidelijk goed werk afgeleverd!
• … de teksten op het album Lost In The Dream gebaseerd zijn op de depressie en paranoia die Adam Granduciel kreeg na een lange tour? Zijn relatie liep stuk en hij had moeite om zich weer aan te passen aan het alledaagse leven.
• … het debuutalbum Wagonwheel Blues een samenwerking was tussen Granduciel en zijn voormalige muzikale compagnon Kurt Vile? Kort na de release verliet Vile de band om zich te focussen op zijn solocarrière. Granduciel en Vile delen nog steeds een hechte vriendschap.
• … Adam Granduciel een studie heeft afgerond? Hij is geslaagd op de richting schilderkunst en fotografie.
• … de bandnaam al was bedacht voordat de band was opgericht? Granduciel zat ooit eens samen met een vriend een woordenboek te maken en tijdens het schrijven kwam de bandnaam ‘The War On Drugs’ in hem op. Toen hij de band eenmaal had opgericht, gebruikte hij deze naam dan ook.

20 Best Tracks op Spotify

The War On Drugs

the war on drugs

The War On Drugs werd opgericht in 2005, maar de grote doorbraak kwam pas in 2014 met het album Lost In A Dream. In de jaren die volgden waren de mannen veel te vinden op festivals. Zo hebben ze opgetreden op Pukkelpop, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Vorig jaar bracht de band hun derde album uit: A Deeper Understanding. Dit jaar touren ze de hele wereld over, met onder andere Lowlands als halte.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.