Opwarmen voor Lowlands, Pukkelpop en Sziget met eerste festivalshows The War On Drugs

Ook The War On Drugs trapte afgelopen weekend het Europese festivalseizoen af. Dat deden ze met optredens op Primavera Sound en All Points East. Wij namen alvast een kijkje in Londen en dat bracht ons tot de prettige constatering dat de band in bloedvorm verkeert. Lowlands, Pukkelpop & Sziget zitten geramd met de boeking van de band uit Philadelphia. Deze 5 lichtpuntjes uit de show doen ons alvast verlangen naar augustus.

1. Afwisseling

The War on Drugs Setlist All Points East 2018 2018, A Deeper UnderstandingWaar veel bands kiezen voor een vaste festivalformule die week in week uit wordt herhaald, verrast The War On Drugs met enkele welkome variaties. All Points East wordt akoestische afgetrapt met ‘Eyes To The Wind’ (briljant tijdens zonsondergang!). Dit terwijl de track 2 dagen eerder nog in vol ornaat werd ingezet als set closer. Het Londense publiek werd met ‘In Reverse’ – ook de laatste track van doorbraakalbum Lost In A Dream – naar huis gestuurd.

2. Een spraakzame, zelfverzekerde Adam

Frontman Adam Granduciel staat nou niet bepaald bekend om zijn welbespraaktheid. Eerder als man van weinig woorden en grootse muzikale daden. Op All Points East babbelde hij er echter vrolijk en zelfverzekerd op los. Dat deed hij onder meer met een shout out naar bevriende bands Future Islands en The National. Ook deelde hij zijn vreugde over de start van het festivalseizoen. The pleasure is ours, Adam!

3. Méér festival

Na de release van A Deeper Understanding kan de band putten uit meer materiaal dat zich uitstekend leent voor enthousiast festivalpubliek. Waar de sets zich eerder opbouwden naar grote climax ‘Red Eyes’, worden we dit seizoen al eerder én vaker verblijd met vergelijkbare woe-momenten. Halverwege de set kunnen de remmen met ‘Nothing To Find’ al een keer goed los. En dat zorgt ervoor dat TWOD beter past op de festivals dan ooit tevoren.

4. Méér Red Eye

Met ‘Pain’ en ‘Strangest Thing’ bevat laatste album A Deeper Understanding weer een aantal absolute tranentrekkers. Tracks die tijdens of vlak na zonsondergang extra goed tot hun recht komen. Dat zorgt voor intieme festivalmomenten met rode oogjes hier en daar. En dan laten ze ‘You Don’t Have To Go’ – de intense afsluiter van het laatste album – tot nu toe zelfs nog achterwege.

5. Méér The War On Drugs

Na The War On Drugs was het op All Points East de beurt aan The National. Zij sloten de dag in Victoria Park af. En daar verscheen Adam Granduciel tijdens tijdens ‘Terrible Love’ en ‘About Today’ wederom op het podium. De tweede track werd als tribute gebracht aan de onlangs overleden Scott Hutchinson van Frightened Rabbit. Een bijzonder moment op meerdere fronten. Scott zag dat het goed was.

The War On Drugs


The War On Drugs werd opgericht in 2005, maar de grote doorbraak kwam pas in 2014 met het album Lost In A DreamIn de jaren die volgden waren de mannen veel te vinden op festivals. Zo hebben ze opgetreden op Pukkelpop, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Vorig jaar bracht de band hun tweede album uit: A Deeper Understanding. Ze staan deze zomer onder andere op Sziget en Northside.

All Points East Logo

All Points East 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
London, Verenigd Koninkrijk
Datum 16-25 augustus 2024
Line-up
KAYTRANADA
Justice
PinkPantheress
Tickets Kopen