Festivalconcert: David Byrne op Lollapalooza Chile 2018

Voor David Byrne lijkt alles mee te vallen deze zomer. Na fantastische shows op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter verkochten de dure kaartjes voor zijn show in de AFAS in november op enkele dagen uit. Zijn populariteit komt niet uit de lucht vallen. We nemen vandaag een kijkje naar een van zijn briljante shows.

David Byrne reist de wereld af met zijn solo project, maar vergeet natuurlijk zijn verleden niet. Een flinke smak Talking Heads dus. Zijn muzikanten lopen er op ludieke wijze bij in hun grijze pakjes en draagbare drumkits, maar de hele show is perfect gechoreografeerd. Byrne doet het zonder handmicrofoon, wat hem volledige vrijheid geeft op het podium. Tijdens ‘Once In A Lifetime’ worden de absurde dansjes uit de videoclip nagespeeld. Op Lollapalooza Chile 2018 in Santiago speelde hij op het hoofdpodium in de brandende zon, maar dat kon de show niet bederven. Met de gordijnen op het podium wordt een huiselijke setting neergezet, wat resulteert in een uniek decor. Hieronder geniet je nog eens van een fantastische show van David Byrne.

https://www.youtube.com/watch?v=b9Xi2AdpEDU

David Byrne

Eerder dit jaar, bracht Byrne zijn eerste solo-album sinds 14 jaar uit: American Utopia. Deze release wordt ondersteund door een grote wereldtour waarmee hij Down The Rabbit Hole en Rock Werchter al heeft aangedaan. Byrne voert de verwachtingen van deze shows flink op: “… the most ambitious show I’ve done since the shows that were filmed for Stop Making Sense.”