Muse brengt nieuw album uit in november 2018

2331
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Goed nieuws voor Muse fans: er komt nog dit jaar een nieuw album aan. De Engelse band heeft aangekondigd aankomende november de plaat uit te brengen. 

Vandaag bracht de band het nummer ‘Something Human’ uit. Dit is het eerste nummer van het nieuwe album. De rest laat nog een paar maanden op zich wachten. Het bijbehorend album wordt aankomende november uitgebracht.

Eerder dit jaar stond het trio al op Bonnaroo en Rock Am Ring. Op het Duitse festival liet de band weten volgend jaar weer terug te keren naar Europa. Dit zou zomaar een tour rondom het nieuwe album kunnen zijn.

Muse

muse

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven albums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. In 2015 stond de groep nog op Pinkpop en Rock Werchter. In 2016 werd onder meer Lowlands bezocht.