Muse , Snow Patrol en anderen naar Rock am Ring 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Na een lange stilte laat het grootste festival van Duitsland weer van zich horen. Onder andere Muse, Snow Patrol en Nothing But Thieves zijn gestrikt door Rock am Ring.

Naast deze grootheden maakt het festival nog een rits andere namen bekend. Rock am Ring vindt volgend jaar twee weken voor Pinkpop plaats. Het is zeer waarschijnlijk dat deze festivals namen delen. Vorig jaar waren onder andere System Of A Down, Sum 41 en Liam Gallagher op beide festivals te bewonderen. Rock am Ring maakte eerder al de komst van Foo Fighters, Gorillaz, Thirty Seconds to Mars en Rise Against bekend. Check affiche tot nu toe hieronder:

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven albums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. In 2015 stond de groep nog op Pinkpop en Rock Werchter.

Rock am Ring 2018

Foto: Don Crusio/Festileaks
Foto: Don Crusio/Festileaks

Rock am Ring vindt volgend jaar plaats van 1 tot en met 3 juni op de Nürburgring. Tickets zijn nog niet verkrijgbaar.  Rock am Ring kent de laatste jaren roerige edities. In 2016 had het festival te maken met ernstig noodweer. Op de eerste dag trokken er hevige onweersbuien over het festivalterrein en sloeg de bliksem in. Het festival werd uiteindelijk afgelast. In 2017 werd de eerste festivaldag afgelast wegens terreurdreiging. Afgelopen jaar stonden onder andere Rammstein, System Of A Down, Die Toten Hosen en Prophets Of Rage op het festival. Wil je weten hoe dat was? Check het festivalrapport! Voor meer informatie, check je de site.

 

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam