Weerbericht Tomorrowland 2018: “Het gaat van bloedheet, naar onweersbuien, naar ideaal festivalweer”

1777
Tomorrowland
Foto: S. Camelot/ Flickr.com

De weersverwachting voor Tomorrowland 2018 is een van uitersten. De weersvoorspelling varieert van hoge temperaturen, gelukkig soms een wolkje en een (ietwat verkoelende) bui. Meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline bespreekt het weerbericht in Boom, België.

Vrijdag 27 juli

☀️Verwachting: Zonovergoten, bloedheet, misschien stapelwolken, zwakke zuidoostenwind
?Temperatuur: 37°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: T-shirt, korte broek, jurkje
Nacht: 27°C
?Weercijfer: 6

“Om elf uur ‘s ochtends is het al 31°C. In de tweede helft van de middag is het 37°C. Er staat een zwakke zuidoostenwind, maar die biedt nauwelijks verkoeling. Rond een uur of tien ‘s avonds is er een maansverduistering, waardoor een bloedmaan zichtbaar is. Je moet dan vooral even kijken naar het oosten. Een bloedhete dag eindigt met een bloedmaan.”

Zaterdag 28 juli

⛈️Verwachting: (Onweers)buien, bewolkt, zon, matige westenwind
?Temperatuur: 26°C
?Aankomsttijd: Einde middag, na de buien
?Kledingadvies: T-shirt, korte broek, jurkje, poncho
Nacht: 19°C
?Weercijfer: 5

“In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstaan regen- en onweersbuien. Die buien bieden een beetje verkoeling, maar koud wordt het niet. De ergste hitte verdwijnt wel. Einde zaterdagmiddag wordt het weer zonnig. Echt gegarandeerd droog is het pas vanaf zeven uur ‘s avonds.”

Zondag 29 juli

?️Verwachting: Veel zon, wisselend bewolkt, matige zuidwestenwind
?Temperatuur: 27°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: T-shirt, korte broek, jurkje
Nacht: 19°C
?Weercijfer: 9

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

“De hele dag is het wisselend bewolkt: soms zon, soms bewolking. Alleen de temperatuur loopt op van ‘s ochtends 17°C tot in de middag 27°C. Het blijft zondag droog. Op maandagochtend is het zonnig en rond de 18°C. Ook dan loopt de temperatuur weer snel op, want ook volgende week is het volle bak zomer.”

Tomorrowland 2018

Tomorrowland is het grootste elektronische muziekfestival ter wereld. Wat begon als een klein Belgisch festival in 2005 is uitgegroeid tot een van de populairste festivals, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld. Uniek aan Tomorrowland 2018 is dat het festival verspreid is over twee weekenden. Zowel in het weekend van 20-21-22 juli én in het weekend van 27-28-29 juli wordt het festival gehouden. De stages van de artiesten verschillen wel per weekend, dus let goed op dat je het juiste blokkenschema bij de hand hebt.

De tickets in de pre-sale waren binnen een half uur uitverkocht, of zoals Tomorrowland het zelf zegt: “With the speed of a Ferrari”. Ook de tweede verkoopronde op 3 februari ging er snel doorheen, waardoor het festival helemaal uitverkocht is. Meer informatie vind je op de  site van Tomorrowland.

Content Manager | Nieuws, video, interviews en weerman in opleiding

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.