5 dingen die we verwachten van Mumford & Sons op Sziget 2018

Performing live in London’s Hyde Park, supporting Acade Fire.

Zaterdag speelt Mumford & Sons haar enige concert op Europese bodem. De gelukkige gastheer: Sziget 2018. De band speelde amper concerten in 2018, dus het is lastig om in te schatten wat we van ze kunnen verwachten. Toch doen we een gokje.

1. Een moeilijk te voorspellen setlist

Mumford & Sons at Newport Folk Festival 2018 Setlist

Eind juli stonden ze op Newport Folk Festival in de VS. Supersongs als ‘Little Lion Man’ en ‘I Will Wait’ mochten natuurlijk niet ontbreken, maar er was ook plaats voor een heel aantal covers. Debuutplaat Sigh No More was hofleverancier met vijf van de vijftien nummers. Een voorbode voor Sziget?

2. Een leger aan covers?

Zoals gezegd speelde Mumford & Sons in Newport maar liefst vijf covers. Onder andere Radiohead, Simon & Garfunkel en The Band werden muzikaal in het zonnetje gezet. Trekt de band op Sziget dezelfde kaarten? Kunnen we daar ook ‘All I Need’ verwachten? We gaan het zien!

3. Een hoop gastartiesten?

Vorige maand sleurde Mumford & Sons een legio gastartiesten met hen mee het podium op.  Brandi Carlile, Phoebe Bridgers, Mavis Staples en Maggie Rogers; ze passeerden allemaal de revue. Op 11 augustus deelt Mumford & Sons het affiche met onder andere Bastille, Lianne La Haves, Fink en Aurora. Wie zou jij wel met de band op het podium willen zien?

4. Veel interactie met het publiek

mumfords_wavingDe Londense band is niet vies van een onderling geintje, maar ook zeker niet van een praatje met het publiek. Ze kondigen graag hun eigen songs aan en vertellen daarbij soms de achterliggende gedachte van een track.

5. Meezingen tot je geen stem meer hebt

mumfordandsons_iwillwaitMumford & Sons heeft natuurlijk een aantal tracks die iedereen mee kan zingen. Ga er maar vanuit dat het publiek bij ‘I Will Wait’, ‘Little Lion Man’ en ‘The Cave’ helemaal los zal gaan. Wat is nou leuker dan samen met duizenden gezellige Sziget-bezoekers de lyrics van deze headliner mee te schreeuwen?

Mumford & Sons

mumford and sons

De Britse band Mumford & Sons heeft zich door de jaren heen bewezen als een absolute festival-topper. Nadat de band in 2009 hun debuutalbum Sigh No More uitbracht, was hun folkrock lange tijd niet weg te slaan uit de hitlijsten. Door de jaren heen was Mumford & Sons op een hoop Europese festivals te vinden. Voor aankomende zomer staan de heren exclusief op Sziget, wat dan ook het enige Europese festivaloptreden is voor dit jaar.

Sziget 2018

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. In januari heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Fred again..
Sam Smith
Martin Garrix
Tickets Kopen