Kendrick Lamar, Mumford & Sons en meer naar Sziget 2018

Foto: László Mudra – Rockstar Photographers

De organisatie van Sziget heeft zojuist de eerste namen voor 2018 bekend gemaakt. Onder andere Kendrick Lamar, Mumford & Sons en Kygo spelen komende zomer in Boedapest.

Hier blijft het niet bij, het festival maakt nog meer namen bekend. In totaal presenteert de organisatie 37 acts:

Kendrick Lamar, Kygo, Mumford & Sons, Liam Gallagher, Bastille, Lykke Li, The Kooks, MØ, Parov Stelar, Kaleo, Zara Larsson, Gogol Bordello, Clean Bandit, Blossoms, Wolf Alice, Little Dragon, Cigarettes After Sex, Goo Goo Dolls, Fink, Seasick Steve, Milky Chance, Nothing But Thieves, Slaves, Everything Everything, Lewis Capaldi, Lemaitre, La Femme, Alle Farben, Joe Goddard, Above & Beyond, Ummet Ozcan, Sam Feldt, Jay Hardway, The Him, WhoMadeWho, Shame en Perturbator

Voor Mumford & Sons is Sziget de eerste festivaldatum in 2018.

Kendrick Lamar


Lamar bracht in 2012 zijn debuutalbum Good Kid, M.A.A.D City uit en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind te hadden. De rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank. Eerder werd de rapper al aangekondigd voor Øya, Flow en Way Out West.

 Sziget 2018

FestiQuiz

Sziget is een van de grootste festivals van het Europese vasteland. Met bijna 500.000 mede-festivalgangers waan je je een week lang in een muzikaal en cultureel paradijs op het Óbuda-eiland in hartje Boedapest. Het festival staat garant voor enorme headliners. Zo stonden in 2017 onder andere Pink, Kasabian en The Chainsmokers op de planken. Terwijl de groten der aarde de Main Stage en de A38 sieren, bieden de tientallen kleinere podia ruimte voor de onontdekte parels van de muziekindustrie. Op dit festival hoef je je geen moment te vervelen. In 2018 vindt het festival plaats van 8 t/m 15 augustus. Kaarten zijn al in de verkoop gegaan. Early Bird tickets zijn tot 31 januari verkrijgbaar. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de site. Voor een betere indruk van het festival kun je ook naar onze eigen pagina over het festival gaan.

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste aankondigingen of je gedachten spuien over de namen die dit jaar op de affiche van Sziget staan? Neem dan een kijkje op het festileaks forum!

SZIGET TICKETS

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen