5 dingen die we verwachten van Oscar And The Wolf op Sziget 2018

Festivalacts Top 100 van 2015
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Sinds debuutalbum Entity zet Oscar And the Wolf de festivals al op hun kop. Ook dit jaar is Max Colombie weer van de partij: hij brengt z’n dansbare elektropop o.a. naar de main stage van Sziget 2018. Wat kunnen we allemaal verwachten?

In 2014 gooide Max Colombie hoge ogen met zijn muzikale project Oscar And The Wolf. Debuutalbum Entity creëerde een enorme hype, maar daar bleef het niet bij. Ook de opvolger Infinity viel in de smaak bij het grote publiek. Niet zo gek dus dat Oscar And The Wolf ondertussen een graag geziene gast op de Europese festivals is. Op 9 augustus geeft hij een show op het Hongaarse Sziget 2018. Colombie zwiert ongetwijfeld over het podium, maar wat kunnen we nog meer verwachten?

1. De nieuwe plaat in de spotlights

Oscar and the Wolf Setlist Pinkpop Festival 2018 2018

Fans van het eerste uur kijken misschien uit naar songs van Entity, maar Colombie heeft andere plannen. ‘Princes’ en ‘Strange Entity’ zijn de enige tracks van het eerste album die de setlist halen. Het is vooral het nieuwe album Infinity dat de show steelt. Gelukkig is die plaat met nummers als ‘Touch Down’, ‘Breathing’ en ‘Fever’ minstens zo dansbaar.

2. Een Belgisch feestje

De Belgen zijn altijd goed vertegenwoordigd op Sziget. De show van Oscar And The Wolf zal dan ook ongetwijfeld een Belgisch feestje worden. Op het podium lijkt Colombie meestal redelijk afstandelijk, maar misschien dat zijn landgenoten hem toch weten te verleiden tot een praatje. En de Nederlanders dan? Die zijn gelukkig ook uitgenodigd!

3. High fashion op het podium

Werchter Boutique 2018_Oscar And The Wolf
Foto: Jokko

Comlombie trekt op het podium dan wel veel bekijks met zijn dansmoves, maar zijn outfits zijn minstens zo opvallend. Een gekke bril, een te groot vest, unieke schoenen, en vooral veel glitter and glamour tekenen de stijl van de Belg. De Amsterdam Fashion Week is er niks bij. Wij zijn nu al benieuwd met welke outfit hij gaat pronken op de main stage van Sziget.

4. Visueel spektakel

https://www.youtube.com/watch?v=LnVk9OKIlO4&frags=pl%2Cwn

Als Colombie je niet kan verleiden, dan kunnen de visuals dat wel. Van lazers en vuur, tot CO2- en zeepbellen-kanonnen: niks is te gek bij een show van Oscar And The Wolf. Dit jaar heeft hij de A38 tent moeten inruilen voor de open lucht van het main stage. Wij verwachten echter dat het daglicht de pret niet zal drukken. De visuals van Oscar And The Wolf winnen het zelfs van de felste zonnestralen.

5. Een headline-waardige show

We noemden het al even: ook de organisatie verwacht dat Colombie en co hoge ogen gaan gooien. Waar Colombie in 2016 nog genoegen moest nemen met het op één na grootste podium, mag hij deze keer meedoen met de grote jongens op de main stage. Hij heeft al vaak genoeg bewezen uit het juiste headliner-hout gesneden te zijn (wie herinnert zich zijn shows op Pukkelpop en Down The Rabbit Hole nog?). Hoe lang zal het duren voor Oscar And The Wolf een Sziget-dag mag afsluiten?

Oscar And The Wolf

Oscar and the Wolf
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De Belgische electropop-band Oscar And The Wolf is sinds 2010 actief. Na een aantal jaar aan de weg te timmeren behaalde de groep in 2014 groter succes met het debuutalbum Entity. Gestaag klommen ze omhoog op alle festivalaffiches, waarbij de aanstekelijke moves van frontman Max Colombie opvielen. Met hun nieuwe plaat Infinity op zak is Oscar And The Wolf dit jaar ook op een aantal festivals te vinden, waaronder Pinkpop en Pukkelpop. Daarnaast geeft de band dit najaar een concert in het Sportpaleis in Antwerpen en in de Ziggo Dome in Amsterdam. Haal je dansschoentjes maar vast uit de kast, want stilstaan bij Colombie en co. is verrekte lastig.

Sziget 2018

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. In januari heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Fred again..
Sam Smith
Martin Garrix
Tickets Kopen