6 dingen die we verwachten van Liam Gallagher op Rock en Seine 2018

Photo: RANKIN

Vergeet die mensen die zeggen dat zijn broer de enige met talent is. Deze Gallagher heeft namelijk de rauwe energie en het charisma; ingrediënten die niet mogen ontbreken op een podium. We blikken alvast vooruit op een ongetwijfeld legendarisch optreden van Liam Gallagher op Rock en Seine 2018.

1. Een droomsetlist

Liam Gallagher Setlist Stimmen Festival 2018 2018, As You Were

Wow, wat een setlist! Hoewel Liam kan putten uit een oeuvre van solo-, Oasis- en Beady Eye-materiaal, laat hij de laatstgenoemde achterwege. Desondanks staat een optreden van deze Britpop-held garant voor een avondje ouderwets meeblèren. En dat is genieten!

2. Een geslaagd solo-debuut

De jongste van de Gallagher-broers maakt met As You Were zijn solo-debuut. Dit album krijgt met vijf nummers op de speellijst veel aandacht. ‘Bold’ en ‘For What It’s Worth’ worden tijdens de tour enthousiast ontvangen door het publiek. De reflecterende spiegels die tijdens zaalshows het perfecte decor boden voor ‘Wall Of Glass’, worden helaas niet meegenomen naar de festivals. Maar ach, wat maakt het uit?

3. Een ware Oasis-revival

Met de allereerste noten wordt de droom waarheid: van de twee broers is Liam toch de echte Rock ’n Roll star en worden we teruggeslingerd naar het fantastische debuutalbum Definitely Maybe. Onmiddellijk daarna wanen we met ‘Morning Glory’ ons even terug in 1995, het jaar van ‘The Battle of Britpop‘. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het fantastische – oorspronkelijk een losse single – ‘Whatever’. Oasis-fans van het eerste uur kunnen hun hart ophalen!

4. Een lesje attitude


We kennen Liam als een echte rockster die absoluut geen blad voor zijn mond neemt. Ook tijdens zijn allereerste solo-tour is hij lekker down to earth en geeft hij het publiek waar het naar verlangt: een uitstekende rockshow. Geen opblaasbare eenhoorns, geen zwevend podium, geen clown op een eenwieler. Gewoon een stevige band met een ijzersterke frontman in zijn o zo herkenbare zanghouding: handen op de rug, hoofd achterover en de mond op de microfoon.

5. Een weerzien met Paul ‘Bonehead’ Arthurs?

Nadat iedereen is losgegaan op ‘Some Might Say’ en ‘Slide Away’ worden fans tijdens de zaalshows van de solotour getrakeerd op een ware verrassing. Want wie staat er aan zijn zijde tijdens toegiften ‘Supersonic’ en ‘Cigarettes & Alcohol’ gitaar te spelen? Niemand minder dan Paul ‘Bonehead’ Arthurs, een van de oprichters van Oasis. Zou Bonehead het verlangen naar een reünie ook op Rock en Seine doen oplaaien?

6. Een afscheid met dubbel kippenvel

De klapper op de vuurpijl bewaart Liam Gallagher natuurlijk voor het laatst. Hij sluit niet af met één, maar met twee kneiters van Oasis-hits. Publiekslievelingen ‘Live Forever’ en ‘Wonderwall’ vormen namelijk het slotakkoord. Als je je stem nog niet aan gort gezongen hebt, overleeft deze gegarandeerd deze ultieme setclosers niet. Vol overgave genieten we van deze flashback naar de 90’s.

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band tot één van de grootste die de aarde ooit gekend had. De eerste twee albums worden door velen gezien als enkele van de beste albums ooit gemaakt.

De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers, en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album ‘As You Were’ als eerste wapenfeit. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.

Rock en Seine 2018

Rock en Seine 2018 vindt op 24, 25 en 26 augustus plaats in Saint-Cloud. Dit plaatsje ligt vlak naast Parijs aan de rivier de Seine. Vorig jaar sierden The xx, Franz Ferdinand, Flume en PJ Harvey de affiche. Dit jaar reizen onder meer Justice, Thirty Seconds To Mars en Macklemore af naar het Franse festival. Benieuwd naar hoe de editie van 2017 was? Het festivalrapport lees je hier. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2023

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 23-27 augustus 2023
Tickets Kopen