Festivalrapport Rock En Seine 2017: Grote muzieknamen, heerlijk weer en mooie locatie

festivalrapport rock en seine 2017 header

Tienduizenden bezoekers trokken dit weekend naar het nationale park van Saint-Cloud om daar te genieten van Rock En Seine 2017. Ze vonden er grote muzieknamen in combinatie met heerlijk weer en een mooie locatie. 

Festileaks was er dit jaar voor de tweede keer bij en vroeg meer dan 100 festivalgangers naar hun mening. De gemiddelde cijfers presenteren we in het Festivalrapport, dat we de hele zomer opstellen voor tientallen festivals door heel Europa. Wil jij op de hoogte blijven? Volg Festileaks dan op Facebook.

Dit was Rock En Seine 2017 volgens de festivalbezoekers.

Programma: 7,2

Van welke muziek je ook houdt: je hoeft je op Rock En Seine zeker niet te vervelen. Met The xx, Flume en PJ Harvey had Rock En Seine dit jaar al een lekker pakket aan headliners op het affiche staan. Ook deed het festival zijn naam eer aan met Franz Ferdinand, The Jesus And Mary Chain en The Kills. Aan de rap-liefhebbers werd eveneens gedacht: zowel hip hop-grootheden Cypress Hill als relatieve ‘nieuwkomers’ Vince Staples en Denzel Curry waren gedurende het weekend te zien. Op zoek naar hits? MØ en George Ezra waren van de partij. Ondanks de diversiteit, vonden sommige bezoekers de line-up toch wat tegenvallen vergeleken met de edities daarvoor. “Er is te weinig rock”, liet een bezoeker ons weten.

Sfeer: 7,6

https://instagram.com/p/BYUIoQYH-gH/

Van moshpits en crowdsurfen bij Denzel Curry tot keihard meezingen of stil luisteren bij The xx: op Rock En Seine kon het allemaal. Het publiek ging helemaal insane in the brain tijdens Cypress Hill en er was overal wel ruimte voor een dansje. Ook het weer deed de sfeer veel goeds: het was in het gehele weekend tussen de 25 en 30 graden en dat is natuurlijk ideaal festivalweer. De bezoekers lieten daarom ook weten dat de sfeer helemaal in orde was: zij gaven een gemiddeld cijfer van een 7,6!

Locatie: 7,4

Het festivalterrein van Rock En Seine ligt in Saint-Cloud, een stadsdeel van Parijs. Rock En Seine is dan ook ideaal te combineren met een stedentrip naar het centrum van Parijs. Binnen een uur kan je naar bijna alle toeristische attracties in de stad. Naast dat je alleen al in deze prachtige stad zit, is het terrein simpel, maar mooi ingericht. Overal hangen lichtslingers, er is een kleine vijver waarop de naam van het festival in lichtgevende gekleurde letters te zien is en vlakbij de eettentjes is een aantal kunstwerken te bewonderen. De afstanden tussen de verschillende podia zijn redelijk te doen: binnen 5 à 10 minuten loop je bijvoorbeeld van de main stage naar het tweede podium.

Eten en drinken: 6,8

De keuze van eten op Rock En Seine is ruim. Je kan er terecht voor een standaard patatje of een pizza, maar ook op een wereldreis op het gebied van eten. Zo waren er eettentjes voor onder andere Ethiopische, Mexicaanse of uiteraard Franse specialiteiten. Het eten en drinken was wel aardig aan de prijs: zo betaalde je voor een groot biertje minstens €6,50 en voor een klein bakje patat €3,50. Vele bezoekers klaagden er dan ook over dat je eigenlijk te weinig kwaliteit en hoeveelheid kreeg voor de prijs die je voor het eten moest betalen. Door het cashless-systeem waren de wachtrijen voor het eten nooit extreem lang. Men kon makkelijk betalen door middel van hun polsbandje of hun smartphone.

Bereikbaarheid: 7,4

Aangezien je in een grote stad zit, is het festival heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je neemt de metro naar station Boulogne Pont De Saint-Cloud en vanaf daar is het hooguit 10 minuten lopen naar het festivalterrein. Het openbaar vervoer in Parijs rijdt tot laat, dus je zit niet zo snel met het probleem dat je je moet haasten om de laatste trein of metro te halen. Met de auto naar het festival komen is wel lastiger: er is namelijk maar een beperkt aantal parkeerplaatsen.

Overnachten: 7,7
Foto: Zélie Noreda / Rock En Seine

Rock en Seine biedt zelf diverse mogelijkheden op het gebied van camping. Camping zit hier niet standaard inbegrepen bij een 3 dagen-ticket. Je betaalt extra voor de hoeveelheid ruimte die je op de camping gebruikt. Niet alle bezoekers kozen voor de camping: velen komen namelijk uit de omgeving van Parijs en sliepen dus gewoon in hun eigen huis. Kom je niet uit de omgeving van Parijs en wil je toch iets luxer overnachten? In en rondom Parijs zijn heel veel hotels en Airbnb’s waar je de nacht kan doorbrengen. Bezoekers gaven gemiddeld het hoogste cijfer van dit festivalrapport voor het overnachten: een dikke 7,7.

Festivalrapporten

Deze zomer doet Festileaks weer verslag van de grootste festivals van Europa. Dat doen we in de vorm van Festivalrapporten. We ondervragen op ieder festival minimaal 100 bezoekers om een cijfer te geven aan zes vaste categorieën. Op die manier kunnen we aan het eind van het jaar tijdens de Festileaks Festival Awards concluderen: welk festival is op welk vlak het beste? Alle Festivalrapporten zijn hier terug te lezen.

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2017

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 25-27 augustus 2017
Line-up
Rone
Cypress Hill
The xx
Rone, Cypress Hill, The xx +27 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.