6 dingen die we verwachten van Liam Gallagher op Sziget 2018

Photo: RANKIN

Vergeet al die onzin dat zijn broer de enige is met het talent. Deze Gallagher heeft namelijk de rauwe energie en het charisma; ingrediënten die niet mogen ontbreken op een podium. We blikken alvast vooruit op een ongetwijfeld legendarisch optreden van Liam Gallagher op Sziget 2018. 

1. Een droomsetlist

Liam Gallagher Setlist Stimmen Festival 2018 2018, As You Were

Wow, wat een setlist! Hoewel Liam kan putten uit een oeuvre van solo-, Oasis- en Beady Eye-materiaal, laat hij de laatstgenoemde achterwege. Desondanks staat een optreden van deze Britpop-held garant voor een avondje ouderwets meeblèren. Genieten geblazen dus, met het beste van de legendarische Liam Gallagher!

2. Een geslaagd solo-debuut

De jongste van de Gallagher-broers maakte met As You Were zijn solo-debuut. Dit album krijgt met vijf nummers op de speellijst veel aandacht. ‘Bold’ en ‘For What It’s Worth’ worden tijdens de tour enthousiast ontvangen door het publiek. De reflecterende spiegels die tijdens zaalshows het perfecte decor boden voor ‘Wall Of Glass’, worden helaas niet meegenomen naar de festivals. Maar ach, wat maakt het uit? De echte hoogtepunten van de show zijn namelijk toe te schrijven aan wat ouder materiaal…

3. Een waar Oasis-revival

En als we het hebben over ouder materiaal, doelen we natuurlijk niet op Beady Eye. Nee, meer dan de helft van de speellijst bestaat namelijk uit Oasis-tracks. Met de allereerste noten wordt de droom waarheid: van de twee broers is Liam toch de echte Rock ’n Roll Star en worden we teruggeslingerd naar het fantastische debuutalbum Definitely Maybe. Onmiddellijk daarna wanen we met ‘Morning Glory’ ons even terug in 1995, het jaar van ‘The Battle of Britpop‘. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het fantastische – oorspronkelijk een losse single – ‘Whatever’. Oasis-fans van het eerste uur kunnen hun hart ophalen!

4. Een lesje attitude


We kennen Liam als een echte rockster die alles eruit flapt wat in hem opkomt en absoluut geen blad voor zijn mond neemt. Ook tijdens zijn allereerste solo-tour is hij lekker down to earth en geeft hij het publiek waar ze voor gekomen zijn: een uitstekende rockshow. Geen opblaasbare eenhoorns, geen zwevend podium, geen clown op een eenwieler. Gewoon een stevige band met een ijzersterke frontman in zijn o zo herkenbare zanghouding: handen op de rug, hoofd achterover en de mond op de microfoon.

5. Een weerzien met Paul ‘Bonehead’ Arthurs?

Nadat iedereen is losgegaan op ‘Some Might Say’ en ‘Slide Away’ worden fans tijdens de zaalshows van de solotour getrakeerd op een ware verrassing. Want wie staat er aan zijn zijde tijdens toegiften ‘Supersonic’ en ‘Cigarettes & Alcohol’ gitaar te spelen? Niemand minder dan Paul ‘Bonehead’ Arthurs, een van de oprichters van Oasis. Zou Bonehead het verlangen naar een reünie ook op Sziget doen oplaaien?

6. Een afscheid met dubbel kippenvel

De klapper op de vuurpijl bewaart Liam Gallagher natuurlijk voor het laatst. Hij sluit niet af met één, maar met twee kneiters van Oasis-hits. Publiekslievelingen ‘Live Forever’ en ‘Wonderwall’ vormen namelijk het slotakkoord. Als je je stem nog niet aan gort gezongen hebt, overleeft deze gegarandeerd de ultieme setclosers niet. Vol overgave genieten we van deze flashback naar de 90’s. Potverdikke, is het al tijd voor Sziget?

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band tot één van de grootste die de aarde ooit gekend had. De eerste twee albums worden door velen gezien als enkele van de beste albums ooit gemaakt.

De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers, en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album ‘As You Were’ als eerste wapenfeit. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.

Sziget 2018

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. In januari heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

 

Tickets voor het festival zijn al even in de verkoop, je betaalt €325,- voor een 7-day pass en €79,- voor een dagticket. De 5-day pass is inmiddels uitverkocht.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen