Gerucht: Coldplay plant festivaltour in 2019

9232

In diverse buitenlandse media wordt gespeculeerd over (festival)shows van Coldplay in 2019. Een Spaans en Italiaans festival zouden zich al verzekerd te hebben van een optreden van de Engelse heren.

Nu het huidige festivalseizoen zo langzamerhand op het einde loopt, begint het geruchtencircuit voor 2019 weer op te stoom te komen. De laatste weken gaan bij diverse buitenlandse media geruchten over een mogelijke tour van Coldplay in de rondte. Zo wordt de band rondom Chris Martin al in verband gebracht met optredens op een Spaans en Italiaans festival. Om welke speculaties het precies gaat vind je hieronder.

O Son Do Camiño

De Spaanse blog Rock Europa Radio lijkt het vrijwel zeker te weten: Coldplay staat volgend jaar op O Son Do Camiño in het Spaanse Santiago de Compostela. De blog meldt dat de contractonderhandelingen tussen het festival en de Londense band in een afrondende fase zitten.

O Son Do Camiño vond dit jaar pas voor het eerst plaats. Het festival in het Spaanse Santiago de Compostela had afgelopen juni The Killers, Lenny Kravitz en Martin Garrix als headliners.

Rock in Roma Summer Fest

Volgens de Italiaanse krant Corriere Della Sera mag ook Rome zich langzaamaan op gaan maken voor een show van Coldplay. De heren staan op de planning voor Rock in Roma Summer Fest, een gloednieuw concept van het huidige Rock in Roma en Roma Summer Fest. De krant geeft verder aan dat de band vorig jaar al Rome wilde aandoen, maar dat het geplande stadion toen niet beschikbaar was.

Slane Castle

In Ierland staat Coldplay hoog op het lijstje om volgend jaar op te treden op het iconische Slane Castle, zo meldt The Irish Mirror. Volgens bookmakers van BoyleSports zijn de heren van Coldplay huizenhoog favoriet voor een optreden in de achtertuin van Lord Henry Mountcharles. Ook The Killers en Radiohead maken een goede kans.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Festivaltour?

Coldplay AHFOD press

Mocht Coldplay volgend jaar inderdaad festivals gaan aandoen, dan is dat best opvallend te noemen. De heren lijken zich de laatste jaren namelijk vooral te focussen op losse concerten. De laatste uitgebreide festivaltour dateert alweer uit 2011. In dat jaar stond de band op onder meer Pinkpop en Rock Werchter.

Wanneer de geruchten waar blijken te zijn, is het natuurlijk de vraag of, en waar de band nog meer zijn opwachting gaat maken. Heel misschien zijn wel volgende maand al een stuk wijzer. Dan maakt Sziget namelijk opvallend vroeg de eerste headliner bekend. Is Coldplay misschien die vette vis die Sziget als eerste officieel wil openbaren?

We houden je op de hoogte! Heb je ondertussen een tip of gerucht? Stuur ons dan een berichtje via mail of Facebook!

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.