Liam Gallagher draagt nummer op aan Noel Gallagher tijdens Rock en Seine 2018

Photo: FIB Benicassim 2018

Een bijzonder moment, gisteravond op het Franse Rock en Seine. Liam Gallagher droeg tijdens zijn show het nummer ‘Champagne Supernova’ op aan zijn broer Noel.

De oud-zanger van Oasis gaf gisteravond een optreden in Saint-Cloud, een klein plaatsje bij Parijs. Vlak voor Liam begon aan het bekende intro van ‘Champagne Supernova’ vertelde hij een kort stukje over het ontstaan van het nummer. Daarbij droeg hij het nummer op aan zijn broer Noel Gallagher. Oasis ging in 2009 uit elkaar na een ruzie tussen Liam en Noel in de backstage van Rock en Seine.

”I want to dedicate this next song to the person who wrote this: mr. noel gallagher”

– Liam gallagher

 

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band tot één van de grootste die de aarde ooit gekend heeft. De eerste twee albums worden door velen gezien als enkele van de beste albums ooit gemaakt.

De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers, en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album ‘As You Were’ als eerste wapenfeit. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.

Rock en Seine 2018

Rock en Seine 2018 vindt op 24, 25 en 26 augustus plaats in Saint-Cloud. Dit plaatsje ligt vlak naast Parijs aan de rivier de Seine. Vorig jaar sierden The xx, Franz Ferdinand, Flume en PJ Harvey de affiche. Dit jaar reizen onder meer Justice, Thirty Seconds To Mars en Macklemore af naar het Franse festival. Benieuwd naar hoe de editie van 2017 was? Het festivalrapport lees je hier. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2017

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 25-27 augustus 2017
Line-up
Rone
Cypress Hill
The xx
Rone, Cypress Hill, The xx +27 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam