4 redenen om op Kendrick Lamar te stemmen als festivalact van het jaar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

We zijn midden in onze stemweek voor de Festivalacts Top 100. Om je te helpen herinneren welke toffe artiesten deze zomer allemaal de ronde deden, lichten we elke dag enkele smaakmakers uit. Met nu: Kendrick Lamar. 

Direct stemmen

‘The Goat’, ‘Kung-Fu Kenny’ of gewoon Kendrick Lamar. Hoe je hem ook wilt noemen, hij heeft afgelopen jaar bewezen dat hij de hiphop koning anno 2018 is. Weet je nog niet zeker op wie je wilt stemmen voor de Festivalacts Top 100? Lees hier 5 redenen waarom Kendrick Lamar de titel zou verdienen!

1. Setlist

Kendrick Lamar wist alle festivalweides waar hij kwam op hun kop te krijgen met zijn entourage. Zo bracht hij evenwicht (als ying en yang) tussen oud en nieuw werk.’King Kunta’ en ‘Bitch, Don’t Kill My Vibe’ kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken, maar ook ‘DNA’ en ‘LOVE.’ van zijn meest recente album DAMN wisten moshpits en gekte te veroorzaken.

2. De speciale uitvoering van ‘HUMBLE’

https://www.instagram.com/p/BnGalcjl4U5/?utm_source=ig_web_copy_link

Voor we het allemaal wisten, was het een grote hype om kei- en keihard mee te brullen met ‘HUMBLE’. Kendrick Lamar liet tijdens de track tijdens zijn show telkens opnieuw afspelen totdat de hele weide het nummer van voor tot achter mee kon zingen. Pas als The King tevreden is, neemt hij het over en maakt ‘ie het nummer hardhandig af.

3. De Legende van Kung-Fu Kenny

Tussen al het muziekgeweld door was er ook ruimte voor ‘The Damn Legend of Kung-Fu Kenny’. In deze videoclips maakten we kennis met het alterego van Kendrick Lamar. De komische clips laten zien hoe Kung Fu Kenny traint om ninja te worden en wat daar zoal bij komt kijken. Het bouwt allemaal op tot de grote climax…

4. De koning in zijn element.


Fans noemen hem niet voor niets een koning. Kendrick Lamar komt en overwint met zijn vurige optredens. Of het nou om zijn ego, politieke mening, setlist of visuals gaat; na zijn show weet iedereen wie King Kunta is! Kendrick Lamar was ooit een hartenveroveraar op het podium, maar heeft inmiddels wel door dat hij macht heeft. De macht om een festivalweide zijn voeten te laten kussen!

Stem op de Festivalacts Top 100

Het is weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluiten we het seizoen af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn NU geopend!  Jij bepaalt de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016) en Radiohead (2017). Laat even alles liggen en stem jouw favoriet van 2018 de top 100 in! 

Naar de stempagina

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra