Deze artiesten stonden deze zomer het vaakst op het podium

Southside Festival

Het festivalseizoen is officieel ten einde en het is tijd om de balans op te maken. Welke acts speelden het vaakst de festivalweides plat? Deze zes artiesten stonden afgelopen zomer het meest op het podium, heb jij jouw Festivalact top 100 al gedeeld?

 Direct stemmen op de Festivalacts Top 100

Sinds de komst van het streamen en downloaden kunnen artiesten het zich bijna niet meer veroorloven thuis te blijven zitten. Er moet brood op de plank komen en daarvoor moet er getourd worden. Een zegen voor ons, want zo is de kans dat je favoriete artiest op een festivalposter verschijnt vele malen groter. Maar welke artiesten hebben zich het meest laten zien deze zomer? Dit zijn de zes gezichten die we het vaakst voorbij zagen komen.

1. David Byrne

Deze man was moeilijk te missen afgelopen zomer. Zelfs als je hem niet live op het podium hebt zien staan, is de kans klein dat je niets over zijn act hebt gehoord. Met zijn indrukwekkende optreden op Down The Rabbit Hole 2018 gooide hij namelijk hoge ogen. Met daarnaast shows op onder andere Rock Werchter, Roskilde en Open’er kon je dit seizoen moeilijk om de man in het grijze pak heen.

2. Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave

Festivalzomer 2018 is synoniem met Nick Cave. Met zijn shows op Rock Werchter en Down The Rabbit Hole heeft Cave de toon gezet voor het afgelopen seizoen. En dat is best een prestatie als je bedenkt dat hij het grootste deel van augustus niet in Europa heeft gespeeld. Met slechts vijf shows op grote Europese festivals heeft Nick Cave een onuitwisbare indruk achtergelaten.

3. Blaudzun

Blaudzun
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Hoewel veel van de grote Nederlandse acts deze zomer thuis bleven, is Blaudzun niet op zijn lauweren gaan rusten. Zo kwam er een nieuwe clubtour en werden een aantal grote festivals aangedaan. Op Pinkpop en Lowlands kon je van zijn dromerige zang genieten. Tijdens Sziget 2018 hield hij de Nederlandse eer hoog.

4. Arctic Monkeys

Deze band behoeft geen introductie. Na drie jaar hiatus brachten onze favoriete Britten weer een album uit. En of je hem nou verschrikkelijk vond of geweldig, bijna iedereen zal blij zijn geweest dat ze weer gingen touren. De band heeft zich het gemengde onthaal van het album niet aangetrokken en een paar geweldige shows neergezet. Zo speelden ze de sterren van de hemel op Mad Cool en NOS Alive en konden de Nederlandse en Belgische fans hun hart ophalen op Best Kept Secret, Sziget en Rock Werchter.

5. Gorillaz

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#TheNowNow tour versus @rockwerchterfestival by @denholmhewlett

Een bericht gedeeld door Gorillaz (@gorillaz) op

Arctic Monkeys was echter niet de enige primaat die zich deze zomer op de Europese podia liet spotten. Met hun eerste officiële festivaltour besloot Gorillaz meteen groot uit te pakken. Zo waren er maar weinig grote evenementen die Gorillaz niet op hun affiche had staan. Met optredens op onder andere Lowlands, Rock am Ring, Rock Werchter en Sziget heeft de band het je praktisch onmogelijk gemaakt ze te missen. En dat is maar goed ook.

6. Dua Lipa

De onbetwiste winnares in deze categorie. Zo was ze te zien op acht van de grootste festivals van Europa en op diverse kleinere evenementen. De Engelse zangeres heeft deze zomer daarmee net zoveel festivalweides gezien als de grote headliners Gorillaz en Arctic Monkeys bij elkaar! Op een paar gelegenheden was ze tegelijk met deze grote jongens aanwezig. Zo stonden ze alle drie op Sziget en kwam ze Gorillaz tegen op Lowlands, Lolla Paris en Roskilde. Arctic Monkeys was erbij op Mad Cool en Rock Werchter. Maar dan waren er ook nog de shows op Pukkelpop, Lolla Berlin én Reading & Leeds. Dua Lipa was ‘Hotter Then Hell’ deze zomer!