This post is also available in: English

Ed Sheeran onthulde eerder al dat hij volgend jaar in Europa te zien is. Vandaag kondigt hij nieuwe data aan. Sziget maakt op haar website als eerste de komst van de singer-songwriter bekend.

Ed Sheeran staat op 7 augustus op het Hongaarse festival. Dit is de openingsdag op het eiland. Is Ed Sheeran voor jou voldoende om af te reizen naar Sziget, dan kun je jezelf vanaf 1 oktober verzekeren van een kaartje.

Het optreden maakt onderdeel uit van een uitgebreide Europese tournee die tot september duurt. Data voor Nederland en België zijn nog niet bekend gemaakt. Het volledige tourschema van Ed Sheeran vind je hier. Naast Sziget wordt ook het Italiaanse festival Firenze Rocks aangedaan.

Ed Sheeran

Foto: Ben Watts

Ed Sheeran is misschien wel de grootste popster van het moment. In 2011 brak de zanger door met de hit ‘The A Team’. Sindsdien is hij een graag geziene gast op festivals. In 2016 had Sheeran het echter gehad met touren, en het werd een jaar stil rondom zijn persoon. Toch kwam hij in 2017 sterker dan ooit terug met zijn nieuwste album Divide. Sinds die release is hij niet van de radio te slaan en tourt hij veel. Deze tour wordt dus nu nogmaals verlengd.

Sziget 2019

Sziget Festival 2018

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Tickets voor het festival gaan op 1 oktober in de verkoop.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.