Ed Sheeran nog op tour tijdens festivalzomer 2019

Foto: Ben Watts

Ed Sheeran kondigt in een nieuwe video aan dat hij zijn tour heeft verlengd tot september 2019. Dit betekent dus dat hij in de festivalzomer van 2019 nog on the road is.

Eerder berichtte MTV Italië al dat Sheeran zijn Divide tour zou verlengen. Met deze tour doet hij op dit moment Noord-Amerika aan, waarna hij doorreist naar Zuid-Afrika. Hij kondigt de verlenging zelf aan in een interview als toevoeging op de video van de single Happier. Hierin bericht hij naast dit grootse nieuws ook dat een aantal nummers van zijn volgende album al af zijn.

De uitbreiding van de tour brengt veel mogelijkheden met zich mee voor festivals in 2019. Zo werd er in een interview met Jan Smeets over Pinkpop 2019 al gehint naar een mogelijk optreden van Sheeran. Op de vraag of zijn komst niet zou misstaan op de jubileumeditie, klonk het antwoord niet meer dan een mysterieuze “misschien”. Ed Sheeran is al een bekende van het Limburgse festival; hij stond in 2014 al op de planken in Landgraaf.

Ed Sheeran

Foto: Ben Watts

Ed Sheeran is misschien wel de grootste popster van het moment. In 2011 brak de zanger door met de hit ‘The A Team’. Sindsdien is hij een graag geziene gast op festivals. In 2016 had Sheeran het echter gehad met touren, en het werd een jaar stil rondom zijn persoon. Toch kwam hij in 2017 sterker dan ooit terug met zijn nieuwste album Divide. Sinds die release is hij niet van de radio te slaan en tourt hij veel. Deze tour wordt dus nu nogmaals verlengd.