Artist Quiz: Hoe goed ken jij Imagine Dragons?

Imagine Dragons

De mannen van Imagine Dragons gaan sinds 2012 als een raket. Naast dat ze weten hoe ze een lekker nummer moeten maken geven ze ook fantastische shows. Dit jaar staan ze naast hun optreden op Pukkelpop volgende week op Lollapalooza Berlin, maar hoe goed ken jij deze heren uit Nevada? 

Vijf vragen over één artiest of band volgens een vast stramien: ‘Wie?’, ‘Wat?’, ‘Wanneer?’, ‘Welk?’ en ‘Waar?’. Vandaag staat Imagine Dragons op het menu. Ken jij alle ins en outs van deze band? Doe de Artist Quiz en kom erachter.

 Imagine Dragons

De Amerikaanse alternative/poprockband Imagine Dragons werd in 2008 in Las Vegas opgericht. In 2012 verkregen de heren internationale bekendheid met de single ‘It’s Time’. Inmiddels is de band niet meer van de Europese festivalpodia weg te denken. Met hits als ‘Radioactive’ en ‘Demons’ zetten ze de festivalweides met gemak op hun kop. Met hun meest recente album Evolve bouwt de band voort op het bestaande repertoire, maar dan met wat meer elektronische invloeden. De titel staat volgens zanger Dan Reynolds symbool voor de evolutie die de band na de eerste twee albums heeft doorgemaakt. Deze zomer staan de Amerikanen slechts op een handjevol festivals. Naast Pukkelpop worden ook Zürich Openair, Milano Rocks en Lollapalooza Berlin aangedaan.