Advertisement

Imagine Dragons naar Milano Rocks 2018

Imagine Dragons gaat op 6 september de eerste dag van Milano Rocks 2018 afsluiten. Dit heeft de organisatie van het nieuwe Italiaanse festival bekendgemaakt.

Hiermee staan alle headliners van Milano Rocks 2018 vast. Zo werd eerder al bekend dat The National en Thirty Seconds To Mars tijdens de rest van het weekend op het hoofdpodium te zien zijn. De organisatie kondigt ook direct aan dat dagkaarten voor 6 september, wanneer Imagine Dragons te zien is, vandaag om 11:00 in de verkoop gaan via Livenation. Naast de hoofdacts zijn er momenteel nog geen namen bekend.

Milano Rocks is pas een van de eerste Europese data die Imagine Dragons voor de zomer van 2018 heeft aangekondigd. Tot eind juni tourt de band door Amerika, en in augustus zijn ze op het Oostenrijkse festival FM4 Frequency te zien. Er bestaat dus een kans dat er nog meer festivals aangedaan worden in die periode, zoals Lowlands en Pukkelpop.

Imagine Dragons

De Amerikaanse alternative/poprockband Imagine Dragons bestaat uit vier leden en werd in 2008 in Las Vegas opgericht. In 2012 verkregen ze internationale bekendheid met de single ‘It’s Time’. Inmiddels is de band niet meer van de Europese festivalpodia weg te denken. Met hits als ‘Radioactive’ en ‘Demons’ zetten ze de festivalweide met gemak op zijn kop. Hun fonkelnieuwe album Evolve bouwt voort op het bestaande repertoire, maar dan met wat meer elektronische invloeden. De titel staat volgens zanger Dan Reynolds symbool voor de evolutie die de band na de eerste twee albums heeft doorgemaakt.

Milano Rocks 2018

Milano Rocks is het nieuwe broertje van Firenze Rocks en vindt dit jaar voor het eerst plaats, op 6, 7 en 8 september. Het AREA EXPO Open Air Theatre in Milaan vormt het decor. Het rockfestival verkoopt geen weekendtickets, slechts dagkaarten. Via Livenation zijn inmiddels wel al tickets verkrijgbaar voor 7 en 8 september. Tickets voor 7 september, wanneer The National afsluit, kosten €41,-. Om Thirty Seconds To Mars te zien ben je iets meer kwijt; voor 8 september betaal je €57,-. Het is nog niet bekend hoe veel kaarten voor 6 september gaan kosten. Op de website vermeldt de organisatie dat meer namen zullen volgen.

Over de auteur ✍️

Joris Bakker

Head of News bij Festileaks. Vaste gast bij Down The Rabbit Hole en Lowlands. De helft van het illustere duo Poezige Popjes. In de top 0,05% van Charli XCX-luisteraars volgens Spotify Wrapped. Initiatiefnemer achter de petitie om van de maandag na ADE een nationale feestdag te maken.

Meer van Joris