Muse in 2019 naar Nederland

2795
Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Muse komt in 2019 naar Nederland! De Britse rockers verklappen via hun Instagramaccount een groot deel van hun tourdata. Het Nijmeegse Goffertpark lijkt the place to be.

Met het nieuwe album Simulation Theory op komst was het wachten op de tourdata van de Britten. Nu is het dan eindelijk zover en Nijmegen is de gelukkige locatie in Nederland. Het Goffertpark lijkt zich op te mogen maken voor een waar spektakel. Check de hele lijst met steden in de onderstaande post.

Opvallend: België en Hongarije ontbreken op de voorlopige kalender van Muse. Maar wat niet is, kan nog komen. Zouden Rock Werchter en Sziget druk bezig zijn om de handtekeningen van de heren te strikken?

Muse

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven studioalbums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. De achtste plaat Simulation Theory verschijnt in november van dit jaar. De nieuwste single ‘Pressure’ is net uit.

Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is alweer twee jaar geleden; in 2016 deed Muse Lowlands aan. Zien we de band volgend jaar weer terugkeren op een Nederlands of Belgisch festival?