Red Hot Chili Peppers duikt binnenkort de studio in

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers fans opgelet! De band duikt binnen afzienbare tijd de studio in voor de opnames van een nieuw album, aldus frontman Anthony Kiedis. 

De Red Hot Chili Peppers beginnen binnen nu en een aantal weken met de opnames van een nieuw album. Dat laat zanger Anthony Kiedis weten aan New York Post. Het laatste album, The Getaway, stamt alweer uit 2016. In hetzelfde jaar was de band ook te zien op Pinkpop, Rock am Ring en de Ziggo Dome.

Verdere informatie over het aankomende album is er tot dusver niet. Ook is nog niet bekend of we een tour mogen verwachten en of de band hierbij ook festivals aan gaat doen.

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Red Hot Chili Peppers is een band die geen introductie behoeft. Met hits als ‘Californication’, ‘Under the Bridge’, ‘Otherside’ en ‘Snow (Hey Oh)’ op zak, kent iedereen wel iets uit hun oeuvre. Het laatste album stamt uit 2016, maar er is een opvolger in de maak. Dit wordt het derde album met gitarist Josh Klinghoffer in de band, die in 2011 John Frusciante verving.

De band was in 2016 voor het laatst op Nederlandse grond te bewonderen. Toen werden Pinkpop en de Ziggo Dome plat gespeeld. Ook Rock Werchter en Reading/Leeds konden op een knallend optreden rekenen. Dat de Peppers nog altijd een fantastische liveband is bleek uit de 4e plek in de Festivalacts Top 100.