Bon Iver naar Bergenfest 2019

Bon Iver
Photo: Cameron Wittig & Crystal Quinn

Bon Iver staat aankomende zomer op Bergenfest 2019. Het Noorse festival heeft de band aangekondigd als headliner. De Amerikaanse band is daardoor een goede kanshebber voor Best Kept Secret 2019.

Opnieuw een festivalbevestiging voor Bon Iver. Nadat de band vorige week al op het affiche van Northside 2019 werd geplaatst, zijn Justin Vernon en co nu ook gestrikt door het Noorse Bergenfest. Het Noorse festival maakte in een eerder stadium al de komst van Madrugada bekend, waarmee de teller nu op twee artiesten staat.

Met de bevestigingen van Bon Iver voor Northside en Bergenfest stijgen de kansen voor een Nederlandse festivalshow. Op het eerste oog lijkt Best Kept Secret de grootste kanshebber: het festival vindt vlak voor de beide Scandinavische festivals plaats. Ook Down The Rabbit Hole – dat dan weer enkele weken na de beide festivals van start gaat – maakt een kans. Of, en waar Bon Iver in Nederland gaat neerstrijken is nog even afwachten.

Bon Iver

Photo: Cameron Wittig & Crystal Quinn

De Amerikaanse band Bon Iver is een bijzonder geval. In de drie studioalbums die de band uitbracht is zoveel verandering te horen dat het soms moeilijk te geloven is dat één en dezelfde artiest deze nummers schreef. Onder leiding van Justin Vernon brak Bon Iver in 2007 door met het debuutalbum For Emma, Forever Ago. In 2011 volgde het tweede album, maar daarna werd het even stil. Begin 2016 liet Justin Vernon ineens weer van zich horen. Er kwam een nieuw album, 22, A Million, waarna een uitgebreide tournee volgde.

In 2017 stond de band nog onder meer op de Spaanse en Portugese variant van Primavera Sound. Over een weekje treden ze op tijdens Pitchfork Festival in Parijs en volgend jaar staat de band dus op Northside en Bergenfest. Zullen er nog meer Europese festivaloptredens volgen?

Bergenfest 2019

Bergenfest 2019 vindt plaats van 12 t/m 15 juni 2019 in Bergen. Het Noorse festival heeft met de bevestiging van Bon Iver alvast een mooie headliner weten binnen te hengelen. Tickets voor het festival zijn al in de verkoop. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.